Home

VESTI

SuperSizeShe predstavlja: Mac DeMarco & Sean Nicolas Savage

No Comments Najave

SuperSizeShe predstavlja: Mac DeMarco & Sean Nicolas SavageMladost, psihotični nastupi, bizarni i zabavni videi, ne tako suptilne promo fotografije – sve je ono što je karakterisalo prvobitno izdanje i pojavu Mac-a DeMarco-a na indie sceni.

No, glamurozna fasada je bila upravo to – slika stvorena da bi se zbunio uštogljeni svet indie novinarstva – a iza nje se krio EP sačinjen od pesama iz širokog spektra najrazličitijih muzičkih stilova, Rock and Roll Night Club. 

 

U svojoj 22.-oj godini, tj. u 2012.-oj, za Captured Tracks izdaje i debi album – 2, na kom isplivava sav Mac-ov prirodni talenat stihoklepca, pevača i producenta.

 

Ono što pre svega krasi DeMarco-vu muziku verovatno je i od presudnog značaja za njegov uspeh – bez obzira na ponekad divlje spotove i nastupe, on se kroz svoju muziku predstavlja na najiskreniji mogući način, i upravo to je ono što pesme poput My Kind Of Woman ili tople Cooking Up Something Good čini tako prokleto primamljivim.

 

 

 SuperSizeShe predstavlja: Mac DeMarco & Sean Nicolas Savage

SuperSizeShe predstavlja: Mac DeMarco & Sean Nicolas Savage

 

 
Sean Nicholas Savage je još jedan kanadski umetnik kojeg ćemo imati priliku da slušamo u KC Grad u nedelju. Oslonac Montrealske after party scene, čuven je po svojim zanosnim i inspirativnim solo nastupima, od kojih ni jedan ne nalikuje prethodnom. U svojim pesmama uvek lak i praktičan ali s mračnošću i dubinom stvarnog života, Savage predstavlja savremenu inkarnaciju pevača poput Elvisa ili…Madone.

U svojim kompozicijama, od kojih bi svaka mogla da bude jedna epizoda filozofske drame, spaja univerzalne teme ljubavi i patnje sa bujnim harmonijama i hipnotišućim ritmovima. Na tri albuma koja je izdao pretprošle godine (Flamingo, Wonton Jazz i Tripple Midnight Karma), od kojih je svaki predstavjao novi ukus u paleti popa, Sean Nicholas Savage nas je upoznao sa inpirisanim i slobodnim melodijama, koje, s mudrošću i zrelošću, bezbrižno plove ispod svake zanosne strofe, jasno stavljajući do znanja da je, kao i DeMarco, neko o kome će se još čuti.

 

 

SuperSizeShe predstavlja:
KC Grad, 05.05.2013.
21h

Mac DeMarco (Montreal)
Sean Nicholas Savage (Montreal)