Home

VESTI

Supernaut @ KC Grad

No Comments Najave

Supernaut @ KC GradBeogradski andergraund bend Supernaut na čelu sa Srdjanom Điletom Markovićem, koji je i poznati likovni umetnik, nastupiće 23. januara u Kulturnom centru Grad, a priprema i šesti album pod radnim naslovom “Pobuna mašina”.

Formirani 1992. u Beogradu u postavi Srđan Đile Marković (vokal) i Miodrag Stojanović (ritam mašina). Sastav snima debi album " Budućnost Sada" 1993. za nezavisnu etiketu Zvono records. Na razmeđu techno-a i new wave-a 80-ih, Supernaut ekspandiraju svoj izraz u alternativni teatar kao prateća pozorišna trupa glumice Sonje Savić.

 

Drugi album Live in "Zombie Town" (izdat za B 92) je koncertni snimak u Bitef teatru koji je definisao Supernaut kao aktivno stanje beogradske andergraund scene.

 

Supernaut @ KC Grad

 
U stalnom sukobu sa autoritetima i izdavačima, koji su tokom 90-ih promovisali goli kič i "nacionalni identitet", Supernat ostaju marginalna klupska atrakcija za "prosvećenih 200".

 

Četvrti album "Raj na nebu, pakao na zemlji" izašao je 2000. za Beograund records. Grupi se pridružuju Aleksandra Arizanović i Dejana Jovanović kao prateći vokali. Ova postava ne traje dugo i 2006.

 

Supernaut kao duet izdaju CD "Eli" koji sajt Popboks proglašava za pet najboljih domaćih albuma. Supernaut trenutno rade na svom šestom albumu koji ima radni naslov "Pobuna Mašina".

 

Cena karte za koncert u Gradu je 300 dinara u pretprodaji, a biće 500 dinara na dan koncerta.

Sajt Grada je

www.gradbeograd.eu