Home

VESTI

“Slomljene žice” na Akademiji

No Comments Najave

"Slomljene žice" na AkademijiBeogradski alternativni rock sastav BROKEN STRINGS održaće koncert u Velikom klubu Akademije, u subotu 19. februara, sa početkom u 22h.

 

Iste večeri u Malom klubu odigraće se KILAMANDŽARO PARTY, techno-minimal-deep-house žurka u okviru koje će nastupiti WESKOR, SENORES FUNKEES, BEAT MANIACS i TRI DIMA.

 

 Posvećeni snimanju novog materijala, Broken Strings ove će godine obeležiti desetu godišnjicu svoga postojanja, a uvršteni su i u line up Banja Luka Rock Open Festivala 2011.

Iza sebe imaju jedan album pod imenom "Svaki trenutak ostaje“, koji je izašao 2007. godine za PGP RTS,  a pojavljuju se i na kompilaciji "Vreme brutalnih dobronamernika", inspirisanoj poezijom Milana B. Popovića, čiji link za besplatno preuzimanje možete naći na njihovoj facebook stranici. 

 

 

"Slomljene žice" na Akademiji

"Slomljene žice" na Akademiji

Pored sjajnih klupskih svirki ovog benda, publika ih pamti i kao pobednike Zaječarske gitarijade 2005, a samo u protekloj godini nastupali su u Livingroomu SKC-a, kao revijalni bend superfinala Demo Masters 7 Radija Beograd, na osiječkom Urban Festu, kragujevačkom Domu omladine, ForestFestu…

Kao svoje uticaje navode Pearl Jam, Foo Fighters, EKV, Audioslave, Jimmy Eat World, a u postavi benda su: vokal Marko Čapljić, gitaristi Đorđe Popović i Nikola Živanović, basista Vladimir Mijalčić i bubnjar Nenad Ćurčić.