Home

VESTI

Shuya Okino prvi put u Beogradu!

No Comments Najave

Shuya Okino prvi put u Beogradu!Shuya Okino iz čuvenog japanskog sastava Kyoto Jazz Massive nastupa prvi put u Beogradu i to uz podršku legende zagrebačke klubske scene – Eddy Ramicha!

   

Shuya i Eddy nastupaju u subotu, 10. oktobra  2015. u KC Gradu od 23.30 kao zvanični after party koncerta klavirskog dua – Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić na Kolarcu.
  

Shuya i Eddy su prava kombinacija za sve one koji vole jazzy, soulful, disco i funk  muziku, a ko god je posetio festival Southern Soul u Ulcinju poslednje dve godine zna da ovaj dvojac garantuje dobar provod.

Ulaznice za ovu žurku su u pretprodaji  po ceni od 400 dinara.

 

Pošto je u pitanju zvanična žurka klavirskog dua Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfirkarpašić , koji iste večeri nastupaju na Kolarcu, za sve one koji imaju kartu za ovaj koncert, cena ulaznice za ovu žurku biće simboličnih 200 dinara.

 

 

Shuya Okino prvi put u Beogradu!

Shuya Okino prvi put u Beogradu!

 

Shuya Okino je deo dvojca Kyoto Jazz Massive, kog čine Shuya i njegov brat Yoshi Okino, a koje je devedesetih godine otkrio čuveni Gilles Peterson, kada su imali izuzetan uspeh širom sveta.

Kyoto Jazz Massive su se proslavili singlom ‘’Eclipse’’ 2000. Godine pošto su potpisali za izdavačku kuću Compost iz Nemačke. Tokom 2002. Izdaju svoj prvi album ‘’Spirit of The sun’’ koji je postigao svetski uspeh.

Kyoto Jazz Massive Live set nastupa sa pevačicama Vanesom Freeman i Tasitom D’Mour, a nastupali su na vodećim svetskim jazz festivalima .

Tokom svoje karijere Shuya Okino je producirao veliki broj izdanja poznatih umetnika, uključujući Mondo Grosso, Sleep Walker, Cosmic Village, Root Soul, DJ Kawasaki…

Svoj prvi solo album ‘’United Legends’’ Izdaje 2006. Godine, gde je pozvao deset vokala i deset producenata koji su učestvovali u stvaranju ovog albuma, dok je on komponovao sve pesme.

Iza sebe ima čak tri knjige: ‘’What makes a good DJ’’, ‘’The Firs Book of Club Jazz’’ i ‘’Filter Your Thinking for Success’’

Shuya je vlasnik  kluba Shibuya, jednog od najpoznatijih mesta na svetu koji neguju Club Jazz i Crossover muziku, dok Yoshi  drži poznatu prodavnicu ploča i label Especial Records.
www.kyotojazzmassive.com/
www.facebook.com/shuya.okino
www.facebook.com/kyotojazzmassive.real
www.instagram.com/shuyakyotojazz
www.soundcloud.com/kyotojazzmassive/

 

 

Shuya Okino prvi put u Beogradu!

Shuya Okino prvi put u Beogradu!

 

 

Eddy Ramich spada u veterane hrvatske elektronske scene. Poznat po Kontrapunkt žurkama u Zagrebu, Eddy je prvi doveo u Hrvatsku predstavnike pravaca kao što su acid jazz, brokenbeat, soulful, deep house, među kojima su Azymuth, 4hero, Gilles Peterson, Theo Parrish i mnogi drugi..

Kao DJ legendarnog radija 101, Eddy je 18 godina vodio svoje dve emisije, gde je slušaocima pružao uvek svežu i novu muziku, a spada među retke hrvatske DJeve koji imaju nastupe širom sveta, te  u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima iza sebe nastupe na poznatim svetskim festivalima i u najvećim klubovima (Plastic People, Cielo, Zukunft, Yellow, The Room, Rootdown, Watergate and on festivals- Worldwide Festival, Glastonbury, Sziget, Southport Weekender, Dimensions, Garden, Southern Soul..)

Remiksima za Sun Ra, Ennio Morricone, Arthur Verocai, Tania Maria, Archie Shepp privukao je pažnju future jazz scene i solo i kao član “Eddy & Dus”koji su imali posebno značajan uspeh tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih / “Eddy Meets Yannah” (Compost Records).

www.twitter.com/eddyramich
www.facebook.com/EdRaprod
www.facebook.com/pages/Eddy-Ramich/274277179250764?ref=tn_tnmn
www.bandsintown.com/EddyRamich