Home

VESTI

SevdahBABY & Djixx Live! u “Republika” klubu!

No Comments Najave

SevdahBABY & Djixx Live! u "Republika" klubu!Jedan od najpopularnijih modernih muzičara današnjice Sevdah Baby, nastupiće sa Djixx u petak, 30. novembra u beogradskom klubu "Republika" tačno u ponoć!

  

Za petak veče pripremljen je jednosatni set Sevdah Baby pesama začinjen sa par smelih obrada aktuelnih klupskih hitova. Ulogu MC-a u ovoj postavi preuzima Djixx, koja se izdvojila kao glavni ženski vokal "SevdahBABY" live kolektiva. Milan je u ovoj postavi DJ, talkboxer i perkusionista.
   

Milan Stanković a.k.a. SevdahBABY 

 

Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: recimo ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.   Pre dve godine on je oko sebe okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE  i time SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo.

 

Vokalisti benda, Djixx i Lou Benny, sada bendu daju svoj veliki izvođački, ali i kreativni dobrinos. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.   SevdahBABY je aktivan i kao DJ i tako nastupa od 2007. godine. Svirao je širom bivše Jugoslavije, kao u zemljama u okruženju. Nastupao je i na prestižnom EXIT festivalu u Novom Sadu 2007,  2009.  i 2010. godine na Dance Areni.
 

 

 SevdahBABY & Djixx Live! u "Republika" klubu!

SevdahBABY & Djixx Live! u "Republika" klubu!

 

 

SevdahBABY nastupa I kao LIVE PA w/Djixx varijantu, a to je jednosatni set SevdahBABY pesama začinjen sa par smelih obrada aktuelnih klupskih hitova. Ulogu MC-a u ovoj postavi preuzima Djixx, koja se izdvojila kao glavni ženski vokal SevdahBABY live kolektiva. Milan je u ovoj postavi DJ, talkboxer i perkusionista.

 

Lokalna popularnost

 

Od trenutka kada se na sajtu Youtube pojavila prva pesma SevdahBABY-a na srpskom jeziku (remix pesme Srđana Jula „Koketa“), nastalo je veliko interesovanje za rad ovog umetnika. Zatim su usledili „3 poljupca“ i "Ljubi me brzo, žurim". Ove nove pesme koje su brzo postale hitovi su u javnim pojavljivanjima izneli vokalisti, dok je Milan, SevdahBABY, na video snimcima uglavnom svirao bas gitaru u pozadini. Zato je mnogo ljudi došlo u zabludu da je SevdahBABY možda pevač sa disko šajkačom, Ili da je SevdahBABY ustvari bend sa nekoliko lepih dama za mikrofonima? Čak je bilo i dilema da li je SevdahBABY bend iz Srbije, ili iz Bosne (zbog sevdaha)? Ili iz Hrvatske, zbog naglaska u jednoj strofi pesme „3 poljupca“? Jedina sigurna činjenica iz svega toga je da je SevdahBABY solo producent koji voli da pomera muzičke i društvene granice.

 

Zanimljivosti:

Milan Stanković je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i radio kao arhitekt i 3D artist punih pet godina. Milan Stanković objavljuje muziku i pod pseudonimom Brutt Van Daal.