Home

VESTI

Serbia Dance Tuning: Marshall Jefferson, Aćim & Goran Starčević

No Comments Najave

Serbia Dance Tuning: Marshall Jefferson, Aćim & Goran StarčevićOtac house muzike Marshall Jefferson 11. maja u Beogradu

Legendarni američki DJ Marshall Jefferson, poznat i kao otac house muzike, nastupiće 11. maja na beogradskoj premijeri serijala “Serbia Dance Tuning” u magacinu “Depo” u Savamaloj.

Jefferson je autor kultne numere “Move your body“ koja danas spada u house himne, a ceo parti će obilovati atraktivnim vizuelnim efektima.

 

Kultnu numeru “Move your body“ Jefferson je napravio daleke 1986. godine i od tada je počeo njegov proboj na sceni. Ta stvar je u to vreme najbolje ilustrovala novi muzički house talas i brzo je posala himna densflrovoa širom sveta.
 
 
 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=IV0RdGRCoF0|width=450|height=364{/mgmediabot2}
  Marshall Jefferson – Move Your Body – Classic House
 
 
Čak je i danas doslovce nazivaju “The house-music Anthem”, a ovo je ujedno i prva stvar koje je uvela zvuke klavira u house muziku i na neki način započela revoluciju. Isti singl se pojavljuje u filmu “24 Hour Party People”, “dokumentarcu” “Paris is Burning” i u poznatoj video igrici “GTA San Andreas”, a muzički sajt digitaldreamdoor.com “Move Your Body” još rangira kao najveću house pesmu svih vremena. Važno je napomenuti i da su prvu svetsku turneju house muzike u svetu ikada, vodili baš Jefferson i Franckie Knuckles, što ih svrstava u umetnike sa ogromnim uticajem na razvoj ovog žanra u globalu i pionire cele DJ scene.

Žurka se održava u okviru početka trećeg serijala “Serbia Dance Tuning”, koji ovom prilikom prvi put dolazi u Beograd. SDT je poznat po veoma atraktivnim vizeulnim i zvučnim efektima, a u prethodne dve godine su obišli Niš, Kragujevac, Šabac, Suboticu, Jagodinu i sve druge veće gradove u Srbiji.

 

 

 Serbia Dance Tuning: Marshall Jefferson, Aćim & Goran Starčević

Serbia Dance Tuning: Marshall Jefferson, Aćim & Goran Starčević

 
 
Osim najboljih domaćih DJ-eva na ovim partijama su nastupali i velikani svetske DJ scene kao što su Timo Mass, Hernan Cattaneo, Lisat & Voltax, Crazibiza….

Domaća podrška na SDT premijeri u Beogradu biće stari znalac DJ Aćim i Goran Starčević. Karte za žurku su besplatne, ali ih neće biti u slobodnoj prodaji već se pred parti deliti po gradskim klubovima i kafićima.