Home

VESTI

Russia House w. Anton Zap

No Comments Najave

Russia House w. Anton Zap

Od autora poslednjih 13 internacionalnih The Wash bestsellera dolazi nam novi deep house triler RUSSIA HOUSE w. ANTON ZAP (Etheral Sound, Underground Quality / Moscow, Russia) & Dušan Kačarević, subota, 29. januar 2011. od 23h.

 

Anton Konstantinovič Barbašev ili svetu jednostavno poznat kao ANTON ZAP, pored Nine Kraviz, naše gošće iz prošle sezone, predstavlja najrespektabilniju produkcijsku silu u house i deep house vodama istočno od Karpata i velikog žitnog prostranstva na istoku Evrope. 

 

Rusija je njegovom skromnom pojavom na etabliranoj američkoj etiketi Underground Quality dobila onaj neizostavni muzički kredit kom svaka validna kulturna sredina teži a to je veliko svetsko priznanje od daleko iskusnijih i u tom trenutku poznatijih igrača na DJ i producentskoj sceni.

 

Skoro da se sasvim ležerno može napisati i reći da sada imamo tzv. "ruski zvuk" u ponudi na policama poznatih prodavnica ploča i njihovih internet ispostava gde se svako izdanje sa velikim nestrpljenjem očekuje i rezerviše a posedovanje vinilnog 12" izdanja među muzičkim cinicima i fanaticima predstavlja pravo malo kolekcionarsko nadmetanje.

 

 

 Anton Konstantinovič Barbašev - Anton Zap

Anton Konstantinovič Barbašev – Anton Zap

 

Specifičnost Zapove produkcije, slobodno možemo da napišemo i ostatka ruske house scene se ogleda možda baš u onom detalju koji je obeležio najinspirativniji geografski predeo sa one strane Atlantika, i tu negde, oko Velikih jezera: jak uticaj geto kulture sa neizostavnom underground percepcijom života ili bolje reći, preživljavanja. Socijalno i ekonomski bogate sredine nisu u stanju da iznedre toliki kreativni naboj kakav leži u ovim drugim, finansijski ponekad prilično unazađenim krajevima.

Ovu patetičnu crtu možemo da unovčimo skoro uvek u bilo kojoj iole validnoj raspravi o modernoj muzičkoj plesnoj produkciji, no prateći duh novih promena u svetu, ostavljamo je po strani i mesto ustupamo ovom jako zanimljivom momku iz Moskve koji zasigurno donosi jedan svež i krajnje zanimljiv pristup tretiranju muzike, kako na DJ tako i na produkcijskom nivou.

 

 

 Russia House w. Anton Zap

Russia House w. Anton Zap

 

Sebi ću dopustiti taj luksuz izostavljanja diskografskih generalija i DJ referenci jer cenim da kad je Anton Zap u pitanju, one nisu potrebne. Možda za kraj ovog predstavljanja samo napisati da kad bi Larry Heard bio beo i da je kojim slučajem rođen krajem 70tih u restrikcijama bogatom Sovjetskom Savezu, zvao bi se…

DJ podrška ovom ruskom deep house pranju je rezident kluba THE WASH, Dušan Kačarević.

Cena za ulazak u Rusku kuću deep house zvuka je 400 dinara pre ponoći i 600 posle.

Vidimo se na pranju!