Home

VESTI

Roni Size: Uoči nastupa u Beogradu

No Comments Najave

Roni Size: Uoči nastupa u BeograduPoznati drum’n’bass DJ i producent Roni Sajz tražio je od organizatora flašu kvalitetnog brendija i nekoliko gaziranih pića u bekstejdžu za vreme njegovog beogradskog nastupa, a zanimljivo je da Roni ne jede meso pa je njegov menadžment zatražio da se na letu i u hotelu obezbedi vegetarijanski meni.

   

Roni će ovog petka, 21. novembra nastupiti u beogradskom Depo Magacinu kao specijalni gost na događaju posvećenom petnaestogodišnjici rada asocijacije Codex.
  

Roni će u 21. novembra u Magacin Depou nastupiti sa Youngman MC-jem, a domaću podršku činiće Codex, Rahmanee, Necone, Cooby Selecta, uz B2B set Senzzora i Bohemiana. Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti u pretprodaji po ceni od 800 dinara na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com.

 

 

 Roni Size: Uoči nastupa u Beogradu

Roni Size: Uoči nastupa u Beogradu

 

 

O Roni Sajzu:

Ronijevo muzički put započeo je kada su ga sa 16 godina izbacili iz škole, što je on pokušao da nadomesti posećivanjem prvih haus žurki u rodnom Bristolu. Ovde je dobio inicijalno interesovanje za muzičku produkciju, a razne cake iz tadašnje produkcije zvuka pokupio je u lokalnom klubu za mlade. Uskoro kupuje sempler i pravi sopstveni studio kod kuće, a poznanstvo sa Krust-om, ranih 90ih godina prošlog veka, bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastaju etikete „Full Cycle“ i “Talkin’ Loud“, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u „New Forms“ LP kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje sveta!

 

Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom „In The Mode“, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine. Prvi pravi solo album „Touching Down“ Roni je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju. Sledi izdanje „Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije Roni objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma „New Forms“ za izdavačku kuću Universal.