Home

VESTI

RITAM EVROPE! u Novom Sadu

No Comments Najave

RITAM EVROPE! u Novom Sadu

Povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom, Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad odlučila se da nizom aktivnosti u okviru projekta RITAM EVROPE! obeleži taj dan.

 

 

Cilj ovog projekta je povećanje nivoa svesti naših graÄ‘ana o značaju 9. maja kao jednog od simbola Evropske unije i evropskih vrednosti, te pokretanje javnog mnjenja u Srbiji od negativnog stava prema stvarnosti ka pozitivnom i aktivnijem učešÄ‡u u evropskoj budućnosti zemlje.

 

Ujedno, projekat ima za cilj da pomogne umetnicima u tranzicionom periodu da se povežu sa Evropom i pokažu šta rade, šta znaju i mogu. Velika poseta, pozitivna priča na vreme prepoznata od strane medija uslovila je da se prošlogodišnji RITAM EVROPE! može svrstati u jedan od najvećih kulturnih dogaÄ‘aja u 2008. godini u Novom Sadu.

 

RITAM EVROPE! 2009.

Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad tokom deset dana koji prethode ovom važnom datumu, planira da održi ozbiljnu tribinu na temu “Evropske strategije” koja je planirana za 29. april u Radio kafeu, zatim koncert univerzitetskog hora Collegium Cantorum na Trgu Dositeja Obradovića, zatim koncert tri rok benda OŠ „Jovan Popović“ Ambrozija, Stena i Uvertira 08. maja naTrgu slobode, kao i celodnevnu manifestaciju 09. maja 2009. godine.

 

U okviru celodnevnog programa kojim ćemo proslaviti Dan Evrope i koji će obuhvatiti tematsku izložbu na otvorenom prostoru , na koncertu klasične muzike nastupiće Ossa kvartet i Vladimir Stanković kvintet u Katoličkoj porti, kao i koncert na Trgu Slobode na kome će učestvovati bendovi Ringišpil (Srbija), The Beat Fleet (Hrvatska) i The Adicts (Velika Britanija).

 

 

RITAM EVROPE! u Novom Sadu

 

 

THE ADICTS     

Prvi put u Novom Sadu nastupiće punk rock bend The Adicts.

The Adicts su engleski punk rock bend koji dolazi iz Ipswicha i važi za jedan od najpopularnijih bendova, nastali krajem sedamdesetih. Iako ne spadaju u prvotalasnu punk gardu, bend su još 1976. osnovali Monkey Keith Warren, Pete Davidson, Mel Ellis i Kid Dee koji i dalje sviraju u ovoj postavi. Prvobitni naziv bio im je Afterbirth & The Pinz ali su ga ubrzo promenili u The Adicts.

Postali su prepoznatljivi po Clockwork Orange imidžu koji im je pored izuzetne muzike pomogao da se i vizuelno razlikuju od ostalih punk bendova. Tokom osmadesetih, kada objavljuju svoje prve ploče („Lunch With The Adicts“, singl iz 1980. i debi album „Songs Of Praise“, godinu dana kasnije) povremeno su menjali ime u Fun Adicts i ADX u slučaju poklapanja njihovog pojavljivanja na televiziji sa emisijama za decu.

Njihova muzika sadrži slušljive, karakteristične melodije i reči koje uvek upotpunjuju dodatnim instrumentima i muzičkim klipovima kao što je muzika u "How Sad" ,violina koju je svirao Derick Cook u "Joker in the Pack" i gongovima sa klavijaturama Anthony Boyda u "Chinese Takeaway". ÄŒlanovi benda oblače se skroz u belo u kombinaciji sa crnim čizmama i cilindrima. Pevač Keith "Monkey" Warren prepoznatiljvu odeću kombinuje sa šminkom u stilu džokera.

Već duži niz godina trojica članova benda žive u Americi, gde su The Adicts stekli veliku popularnost. Baš zbog toga i ne čudi što su koncertno mnogo aktivniji u Sjedinjenim državama nego u Evropi, gde ih je moguće videti samo u jednom periodu godišnje i to na velikim festivalima i posebnim dogaÄ‘ajima kao što je Ritam Evrope!

Poznate singlove Viva La Revolution, Lets Go, Too Young, You’ll Never Walk Alone, baš kao i Odu radosti (Ode To Joy) Smart Alex pubilka moći će 9. maja uživo da čuje na Trgu Slobode. Uverite se zašto su The Adicts najspektakularniji živi punk rock bend na svetu!

VIVA LA REVOLUTION !!!

VIVA THE ADICTS !!!

www.myspace.com/adicts

www.sosrecords.us

www.suburbias.com/adicts

www.teamgoon.com

www.adicts.us

www.youtube.com/adicts

 

 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad.rs