Home

VESTI

Respect! UR Rolando

No Comments Najave

DJ Rolando

U četvrtak, 26. februara, u okviru projekta „Respect“, u klubu „Tube“ nastupiće DJ Rolando.

Prošle sezone u „Tube-u“ imali smo priliku da poslušamo sjajan set DJ Rolanda, kada su mnogi ovu žurku okarakterisali kao jednu od najboljih tokom protekle godine.

Rolando je roÄ‘en 1970. u hispano delu Detroita. Odrastajuci pod uticajem latino ritmova i perkusija prvi put dolazi u kontakt sa techno kulturom slušajući  famoznog “Wizarda” aka Jeff Millsa, preko koga upoznaje “Mad” Mike Banksa osnivača misteriozne “Underground Resistance” etikete, koja je u muzičkim krugovima poprimila kultni status. Rolando za ovu etiketu izdaje par singlova, od kojih mu EP “Knights of The Jaguar” donosi svetsku slavu i postaje jedan od najprodavanijih singlova ove vrste muzike u svetu. Jaguar je singl koji je srušio granice muzičkih pravaca, stvarajući novi trend koji danas ima prevagu u celom svetu.

 

 

DJ Rolando

Nosilac najbolje prošlogodišnje žurke u Tube-u vraća se sa još jednim miksom dobrog čikago house-a i detroitskih klasika. Domaća podrška Sale Radosavljević. Cena karte 600 dinara a članovima uz karticu 400 dinara. Početak od 22h.

 

 

DJ Rolando / Underground Resistance / Detroit

Support Sale Radosavljević / Gramofondzije / Beograd