Home

VESTI

Prvi ulični festival francuske šansone

No Comments Najave

Prvi ulični festival francuske šansoneOve godine obeležavamo Svetski dan muzike prvim Uličnim festivalom francuske šansone. Beogradu će se predstaviti pevači amateri, ljubitelji ove vrste muzike, koji su uspešno prošli audiciju, u pratnji Tzootzoonga ansambla, koji čine bas, harmonika i gitara.

  

Čućemo kako u njihovoj interpretaciji zvuče neke od najpoznatijih francuskih šansona poput La vieen rose, Parole parole, Nathalie, a program počinje u 17 časova, na simboličnom mestu, ispred Bistroa Pastis, Strahinjića bana 52b.
  

Nakon nastupa beogradskih šansonjera, program se nastavlja francuskim mjuziklom  Les Demoiselles de Rochefort (1967.), sa Ketrin Denev i Džin Kelijem, koji se prikazuje u oviru festivala Filmstreet, sa početkom u 20.30h.

 

 

 Prvi ulični festival francuske šansone

Prvi ulični festival francuske šansone

 

 

Posle ovog muzičkog zagrevanja, nastavljamo proslavu u klubu Mladost, uz francuski haus koji će od 23 h puštati DJ Mulder from Paris. Ovaj iskusni muzičar i producent sarađivao je sa brojnim izvođačima kao što su Deep Dish, Underworld, The Stone Roses i mnogi drugi.