Home

VESTI

Promocija 2. Sound&Visions festivala

No Comments Najave

Promocija 2. Sound&Visions festivalaU petak 10. juna pripremamo promociju drugog multimedijalnog festivala SOUND AND VISIONS, koji će biti održan od 24. do 26. juna 2011. u Majdanpeku. Na promociji će nastupiti bendovi Kriške i Kill me laser. Program počinje u 22:00.

 

Posle, vrlo uspešnog, prvog SOUND AND VISIONS festivala pred nama je novi festival koji je svoje najveće pomake napravio u programu Vizuelne intervencije.

 

Pored novog naziva programa (zvao se Video art), po rečima programskog selektora, najbolju preporuku daju umetnici – učesnici: Moose (Mančester), Dejan Marković (Berlin), Laura Arena (Njujork),Vladimir Miladinović (Srbija)…

 

Saša Tkačenko, selektor programa Vizuelne intervencije kaže: Umetnici koji na različite načine poimaju savremenu umetnost i specifičnost njihove produkcije doprineće da ovogodišnje izdanje “Sound and visions” festivala ni po čemu ne zaostaje za tendencijama koje se prezentuju na evropskim festivalima sličnog profila. U okviru ovog programa biće ostvarena i saradnja s Dis-patch festivalom.

 

 

 Kill Me Laser

Kill Me Laser

 

 

Muzički program je, po prirodi stvari, bio najposećeniji i najživlji program prošle godine, a tako će, sigurno, biti i ove.

 

U svojoj koncepciji alternativnog zvuka i ove godine samo najbolje: KILL ME LASER, THREESOME, OLAHORHE, VIRVEL, VELIKI PREZIR, REPETITOR

 

Jedini takmičarski program je program Kratkometražni igrani film. Selekcija je ograničena na ex-Yu zemlje, a autori se bore za nagradu " Zlatna damper guma" i 500 eura.

 

Ono što predstavlja autentičnost festivala je program Open source i kreativnost u digitalnom domenu u koji Marko Nikolić, posle prošlogodišnjeg predavanja i upoznavanja publike s ovim fenomenom, ove godine uvodi radionicu izrade filma Open source alatkama.

 

Svi programi su besplatni. Detaljnije o festivalu, programu Industrijski turizam, tribini Otvoreno o javnim prostorima i smeštaju u hotelu po ceni od 1500 dinara za pun pansion možete pronaći na adresi www.savfest.com.