Home

VESTI

Progressive & Psytrance vikend u Xlagoom-u

No Comments Najave

Progressive & Psytrance vikend u Xlagoom-u

Ovog vikenda u lagumu dva projekta koji su obeležili prošlu deceniju u trens svetu.

 

Petak – Andromeda, subota – Atomic Pulse, pa ko šta voli, mada, ako bi mene iko pitao za mišljenje, šteta bi bilo propustiti bilo koji od ova dva lajva.

 

 

 

ANDROMEDA

 

Progressive duo Andromeda (Nikos Kostoglou i Anders Nilsson) su se probili na scenu debi albumom "Temptation", bestselerom koji im je zaradio titulu najboljih novih trance DJ-eva u svetu od 2004. godine. Njihov novi, skandinavski zvuk se mogao čuti u klubovima širom sveta, stvorili su veliku pometnju i napravili svetsku turneju 2004. i 2005. godine, svirajući na festivalima i žurkama u Evropi, Južnoj i Severnoj Americi, Aziji i Australiji.

 

Anders Nilsson je ostvario san remiksujući klasičan goa zvuk u nešto progresivnije verzije. Andromeda – The Remixes 2005 je revolucionarna ideja koja se još nije videla na psychedelic trance sceni. Između ostalih artista, na izdanju se pojavljuju i Safi Connection, Tikal, Alternate Vision, ManMadeMan itd.

 

Ovo je bio odličan uvod u njihov drugi album, "Sensation", jedan od najviše očekivanih progressive albuma 2005. godine. Ovaj album je podignut na mnogo viši nivo, zvuk je dublji i snažniji, sa uticajima klupske muzike, i produkcijom na koju niko ne može ostati ravnodušan. Andersovo iskustvo kao inženjer i dizajner zvuka ga je dovelo do toga da formira još dva uspešna projekta: Chromosme i Soul Surfer. Sada, sa Andromedom, on i Nick pokazuju progresivniji, zreli i fanki trance.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=j_090loAi9o|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Andromeda – Twisted Sister

 

 

ATOMIC PULSE

 

Veteran u muzičkoj produkciji, Tamir Ozana, poznatiji kao Atomic Pulse.

 

Skoro celu deceniju Atomic Pulse inficira planetu svojim punim i kristalno jasnim zvukom. Njegova duga i bogata karijera je počela kad je imao 16 godina, kada je kupio svoj prvi VIRUS sintisajzer, ali je njegova ljubav prema muzici datira još od njegovih prvih koraka. Sa 18 godina je diplomirao inženjering zvuka i polako ušao u lokalnu psy trance scenu. Njegovu traku "Valirus", koju je napravio sa kolegom Astrixom je odmah otkupila kuća Hommega Prod. Ovu stvar je remiksovao i SUB-6 i T.I.P Rec. (UK) je otkupila licencu. Popularnost Atomic Pulse raste, podržavaju ga i promovišu vodeći muzički producenti, DJ-evi i izdavačke kuće. Od tada je Atomic Pulse izdao veliki broj originalnih traka, samostalno i u saradnji sa drugim producentima, kao i veliki broj remiksa.

Iza njega su 3 studijska albuma: The Safi Collection (2002), Detoxicated (2004) i dupli album Multiverse (2008).

 

Njegova duga i plodonosna karijera ga je odvela u sve delove sveta: Argentina, Austrija, Bosna, Brazil, Grčka, Kanada, Čile, Kipar, Danska, Francuska, Nemačka, Grčka, Holandija, Mađarska, Italija, Indija, Japan, Makedonija, Meksiko, Maroko, Portugal, Rumunija, Rusija, Srbija, Singapur, Južna Afrika, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina, USA, Velika Britanija.

 

Atomic Pulse ima još dva projekta: AtomiCulture – sa producentom Protoculture, kao i Strike Twice, sa progressive trance ikonom Echotek.
2010. godine Atomic Pulse osniva Zoo Music, novu izdavačku kuću, koja će mu omogućiti ne samo da izdaje svoja vrhunska izdanja, već i da pruži podršku ostalim nadarenim producentima.

 

Postava Zoo Music je sastavljena od: Atomic Pulse, AtomiCulture (Atomic Pulse Vs. ProtoCulture), The Freak Show, Mad Actors, Nosfer (Jeremy(Tsunami)), Octagon, Pop Stream. Njegov sledeći album treba da izađe 2011. godine.

 

 

 

Andromeda & Atomic Pulse