Home

VESTI

Progressive Club Night 01 u klubu Studio 69

No Comments Najave

Progressive Club Night 01 u klubu Studio 69 Ideja kluba da u ovoj sezoni promoviše kvalitetnu muziku i uz to mlade umetnike kreće da se sprovodi u delo ovog petka kada predstavljamo Vladimira Mihajlovića aka Float.

Njegov nastup karakteriše progressive house zvuk koji obiluje dubokim bass linijama i akordima sa jedinstvenim perkusivnim sekvencama. 

Petak 27.01.2012. godine od 23:00h do 05:00h klub Studio 69.

 Uz njega će za dobar provod biti zaduženi Dowla (deep and progressive club music) i Stole (progressive) iz kluba Studio 69.

 

Float je umetničko i izvođačko ime producenta elektronske muzike Vladimira Mihajlovića.
 
Pokazavši fascinaciju zvukom i njegovom manipulacijom, bilo je potpuno prirodno da počne sa kreacijom sopstevnih zvukova i ritmova.

Sve je počelo oko 2004. godine sa otkrićem dinamične i u to vreme uzbudljive psytrance scene.
 
Trance je muzika u kojoj je našao prvi izvor inspiracije i ideja za eksperimente sa zvukom.
 
Ubrzo su nastale i prve trake, u to vreme potpisivane kao “Phasetech”, projekat koji je bio fuzija psytrance i techno muzike.

Dok se broj pesama uvećavao, Vladimirove veštine u produkciji su se brzim tempom poboljšavale, kada je počeo da zalazi i u druge pravce elektronske muzike poput progressive house-a, ambienta i minimala.

Float nastaje 2008. godine kao rezultat potrebe za slobodnnim umetničkim izražavanjem u više pravaca. Dukoke, uvek drugačije bass linije i ritmovi, apstraktni efekti, ambijentalni padovi, dub kordovi i uzbudljivi prelazi danas čine jedinstven “Float” zvuk.

Akcenat je uvek stavljen na atmosfere u pesmi, koje obogaćuju muziku pokrećući pozitivne emocije, time čineći njegov zvuk savršenim za dancefloor, kao i za uživanje i opuštanje.

 

 

 Vladimir Mihajlović aka Float

Vladimir Mihajlović aka Float

 

Float je član izdavačke kuće “Tesserac Tstudio” koja okuplja perspektivne umetnike iz domena progressive trance i house muzike, čineći je jednom od prvih domaćih izdavačkih kuća elektronske muzike koja se uspešno probila na evropsko i svetsko tržište.

 

U 2010. godini je izdat "Liquid", prvi “Float” album u CD formatu, koji je potpisan za poznatu progressive trance izdavačku kuću ”Iono music”.

Vladimir je nastupao uživo u brojnim klubovima u Beogradu, a beleži i gostovanja u Hrvatskoj i Švajcarskoj.

U ovom trenutku “Float” sprema svoj drugi studijski album, koji je interesantna kombinacija progressive i techno zvuka.

Takođe, Vladimir povremeno producira i pod imenom “Extend”, projekat koji je posvećen eksperimentalnijem i mračnijem zvuku.

DJ Dowla (Vladan Jarić) aka Pion radi kao DJ od 2002 godine, a produkcijom se bavi od 2000 godine.

2005. godine pokreće solo projekat pod nazivom “Pion” usmeren ka progressive zvuku.
 
Iza sebe ima nekoliko desetina izdanja različitih žanrova; od deep house-a do progressive trance-a.

Ujedno sarađuje sa nekoliko poznatih domaćih i inostranih autora kao što su: Aki, Vertex, Magnetik, Sezer Uysal, Liquid Soul itd.

 

 

 DJ Dowla

DJ Dowla

 

 

Radio je kao rezident u nekoliko klubova u Beogradu kao što su: Planet Bigz, Xlagoom, Mamolo, Namaste, kao i na nekoliko festivala u zemlji i inostranstvu.
 
Do sada je radio sa mogim  poznatim umetnicima kao što su: D-Nox, Beckers, Peter Digital, Son Kite, Liquid Soul, Atmos, Vibrasphere, Criss Source i mnogo drugih.
 
Trenutno je rezident u klubu “Studio 69” koji se nalazi u zgradi Bigza.

Silbaški Stojan rođen je 1976. u Beogradu. Počeo je da se bavi Dj-ingom 1994 godine, a krajem '95 njegova umešanost u elektronsku muziku postaje definitivna sa “XperimenT” DJ organizacijom.
 
Od tada, on postaje deo DJ ekipe okupljene pod ovim imenom, i učestvuje u organizovanju mnogih dešavanja na trance sceni u Beogradu i celoj Srbijji.

Od '96 do danaş, organizuje veliki broj događaja i klubskih svirki.

Poslednjih sedam godina, vlasnik je najpopularnijih beogradskih klubova elektronske muzike a od skoro novog adaptiranog prostora u zgradi Bigz-a pod imenom klub "Studio 69".

 

 

 DJ Stole

DJ Stole

 

 

Kao DJ poslednjih 15 godina, radio je u Srbiji, Nemačkoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori, Grčkoj.

Pored izgradnje jedinstvenog stila kao DJ, usavršavao je rad na produkciji sa projektima''Eqked'' od 1998-2002 i “Eco Mode” od 2008 godine, objavivši muziku za različite evropske etikete.

Ulaz je besplatan.

Facebook page: Klub Studio 69

Facebook group: Studio 69