Home

VESTI

Preuzmite Manifest KKN uoči koncerta u DOB-u!

No Comments Najave

Preuzmite Manifest KKN uoči koncerta u DOB-u!

Uoči velikog beogradskog koncerta 4. novembra u Domu omladine Beograda, Kanda Kodža i Nebojša, bend koji je obeležio poslednje dve decenije srpskog rokenrola, pridružio se bendovima koji svoju muziku poklanjaju posetiocima sajta ExitMusic.rs.

Novo Exit Label izdanje – Manifest, album je na kojem je bend Kanda Kodža i Nebojša radio tokom jeseni i zime 2010, a snimljen je u novobeogradskom studiju Red Water.

Pesme sa novog albuma donose, pored već konstatovane neraskidive veze kafane i rokenrola, recept za tajnu letenja, kao i teme neophodnosti povremenog padanja u svest, eksplozivni obračun sa krizom morala, ali i optimističko dozivanje divnih dana.

Novi album je još jesenas najavljen singlom Kafane i rokenrol, kojeg je kritika web magazina Popboks proglasila za najbolji domaći singl 2010.

Posle izdavanja CD-a za kuću Odličan hrčak, krajem aprila snimljen je i spot za numeru Pašću u svest.

Kanda, Kodža i Nebojša je beogradska rok grupa oformljena 1991.

Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva.

 

 

 Kanda Kodža i Nebojša - Manifest

Kanda Kodža i Nebojša – Manifest

 

Pesme koje su obeležile jednu celu generaciju sa dosadašnjih šest studijskih albuma, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca KKN.

Album Manifest  snimila je uigrana petorka koju čine Oliver Nektarijević (vokal), Nenad Pejović  i Janko  Mostarlić (gitare), Bane Dragović (bas) i Vlada Rajović (bubanj).

Download link

Tracklist:

1. Kafane i rokenrol
2. Tajne letenja
3. Divni dani
4. Pašću u svest
5. Stakloduvački svodovi
6. Majka nam je noć
7. Deca tame
8. Kriza morala
9. Solar
10. Još 1 šav

 

 

 KKN, DOB petak 4. novembar

KKN, DOB petak 4. novembar

 

 

Kanda Kodža i Nebojša Facebook

Kanda Kodža i Nebojša Myspace

Kanda Kodža i Nebojša Youtube