Home

VESTI

“Pobuna mašina” na Akademiji

No Comments Najave

Pobuna mašinaSUPERNAUT, "no wave" dvojac sa reputacijom najnekomercijalnijeg beogradskog sastava, održaće koncertnu promociju novog albuma POBUNA MAŠINA u subotu 1. maja na Akademiji. Album je objavljen kao autorsko izdanje i publika će moći da ga nabavi isključivo na koncertima Supernauta.

Srđan Đile Marković, spiritus movens Supernauta i aktivni beogradski underground umetnik, navodi da je album "Pobuna Mašina" snimljen 2008. godine, ali da niko od izdavača nije bio preterano zainteresovan da ga objavi.

 

"To je nepogrešiv znak da imamo nesumnjiv underground kredibilitet, budući da se danas izdaju svakojake besmislice".

 

S obzirom na to da vlada totalno rasulo kada je domaće izdavaštvo u pitanju, odlučili smo se za džinovski korak za čovečanstvo – da album izdamo sami i da ga delimo isključivo na koncertima Supernauta", ističe Đile i dodaje: "Drugo rešenje trenutno nije ni moguće, jer izdavači ne čine apsolutno ništa za promociju svojih umetnika. Jednostavno izdaju disk, uzmu pare od sponzora ili nadležne institucije i…gotovo. Ako se disk i proda, najbolje je uopšte ne obaveštavati bend o tome, ne bi li se profit neometano slivao u džepove izdavača."

 

 

Najnekomercijalniji underground sastav: Supernaut

Najnekomercijalniji underground sastav: Supernaut

 

 

"Pobuna Mašina" sadrži deset pesama i predstavlja poslednju saradnju Supernauta s nedavno preminulim producentom Goranom Živkovićem. Novi CD stilski i tematski zaokružuje trilogiju sa albumima "Raj na Nebu, Pakao na Zemlji" (Beograund, 2001.) i "Eli" (Automatik, 2005.), a reč je o crossoveru modernog garažnog rocka i rane elektronske muzike 70-ih, sa naglaskom na nemački krautrock ili sastave tipa Silver Apples.

Ovo je šesti album Supernauta, a treći objavljen u CD formatu.

Grupa već skoro dve decenije dejstvuje na nezavisnoj sceni kao "dodatna informacija za prosvećenih 200", a aktuelnu postavu, uz Đileta Markovića (programiranje, vokal, gitara), čini i Saša Radić (bas gitara/ritam masina)

"I dalje smo duet. I tako ce biti für immer."

Vrata Velikog kluba Akademije otvaraju se u 22h.

Cena ulaznice biće 300 dinara, a fanove uz kartu očekuje i novi CD.