Home

VESTI

Pirate FM: “Revenge Of The Nerds”

No Comments Najave

1000names @ PIRATE FM,Brod Kolos

Poslednjih godinu dana “Pirate FM” klupske večeri u organizaciji Svetlana Industries,  izgradile su kod nas reputaciju velikih i prestižnih party-ja, sa ciljem da Beograđanima uvek predstave “nov zvuk”. Stoga ne iznenađuje činjenica  da ovog leta serijal počinje velikim događajem, na dva stage-a, uz nastup dva strana projekta i u čast jednog od poslednjih i najnovijih muzičkih žanrova, koji stiče sve veću popularnost širom sveta. Jednom rečju: “wonky”!

Hip hop nije mrtav! Sasvim suprotno od toga – poslednjih par godina, pocinje da se izdvaja nova, progresivna scena. Poznata kao “wonky” ili “synthfunk”, ova nova forma sjedinjava electro sa hip/hop-om, koristi masne i futurističke synt linije, ali i “rocking” bitove, omogućavajući doživljaj jednog potpuno novog iskustva u “dancefloor” muzici.

Zadovoljstvo nam je da u Beogradu ugostimo, ne jednog, već dva predstavnika ovog zvuka, koji su sigurno među najreprezentativnijim u svetu: FULGEANCE and 1000NAMES.

 

 

Flugeance @ PIRATE FM,Brod Kolos

 

Dvadesetosmogodišnji Fulgeance (Pierre Troel), hiperaktivni beatmaker i producent, koji stoji iza mnogih projekata, isplovio je kao jedan od vodećih mladih producenata svetske scene. Svoju muziku Fulgeance voli da nazove “low club”, jer čak i onda kada je ona nešto sporija, ne želi da zanemari značaj i uticaj koji ona svakako ima na “dancefloor”.
Fulgeance nije samo producent, već je i svojevrsni “showman”. Poznat kao “the one man festival”, prepoznatljiv je po žestokim live setovima na dva “Akai MPC-a”, legendarna hip-hop produkcijska instrumenta koja koriste svi, od Dr Dre-a do DJ Shadow-a. Kao rezultat toga, njegovi nastupi su uvek vizuelno uzbudljivi i predstavljaju jedan vid freestyle-a, dozvoljavajući mu tako da stvara posebne veze sa publikom i da na jedinstven nacin odgovara na njene reakcije.
Uvek je okupiran radom na različitim projektima, a trenutno je to, između ostalog, remix numera za Gilles Peterson-a.

 

www.myspace.com/fulgeance 

 

1000names @ PIRATE FM,Brod Kolos

1000names – (99 Mistakes i Casio Blaster, Bugarska) – upravo su objavili svoj prvi debi album, za francusku etiketu “Eklektik records”, a vec su postali široko cenjeni i prepoznatljivi. Ne tako svakidašnje je da umetnici sa Balkana, poput njih, tako brzo isplivaju na globalnoj sceni, umnogome zahvaljujuci internetu, koji im je dao mogućnost da njihova izuzetno originalna muzika, naiđe na reakcije širom planete. U svojoj produkciji oni koriste svu muziku koja je nastala u prošlosti, od dopadljivih hitova 60-tih, do starih americkih numera iz sapunica i kombinuju ih na sasvim nov način, uz jak bit, šarm, dosta humora i zabave.

Jedan od dvojice članova ovog sastava, Casio Blaster, sumirao je njihovo shvatanje muzike i pristup njoj sledećom izjavom: “HipHop nije mrtav, ali on svakako nije ono što je nekada bio. “Vibe” je sada drugačiji. Danas on je mnogo življi; izražajniji je. Mi koristimo sve one “blještave” i “blistave” stvari, ali na zabavan i pomalo detinjast način.”
Upravo ovo reflektuje se u njihovom poslednjem izdanju, “Toys Room Combat”, koje obiluje veselim i zabavnim bitovima. To je uzbudljiv miks eksperimentalne produkcije i one tradicionalnije. “To je nešto izmedju “dance” muzike i muzike za um”, kaze 99 Mistakes. “Volimo da naš zvuk bude neprekidno neuobičajen i neponovljiv“, dodaje Casio Blaster.
Njihov pristup DJ-ingu je potpuno isti. Kao i produkcija, njihovi setovi nude pregršt iznenađenja, prelaze mnoge barijere, uvek uz dobar “groove”, kao i eksperimentalno susretanje sa onim što se može nazvati tradicionalnim.

 

http://www.myspace.com/1000names

 

 

Pored ova dva inostrana projekta, iste večeri nastupiće i jaka domaća podrška na oba stage-a. Na gornjem (drugi nivo) očekujte eklektican i eksperimentalan zvuk od strane devetnaestogodišnjeg “wunderkind-a”, Felony Flats-a i Pirate FM rezidenta, Engleza, Abdul Tom-a, dok će na donjem nastupiti  Ewox i Schwabe (Disco Not Disco),  koji će vam ponuditi pravi letnji house, nu-jazz i disco zvuk!
 

CENA KARTE:    390 DIN