Home

VESTI

Ovog četvrtka KC Grad u bojama Reggae-a

No Comments Najave

Ovog četvrtka KC Grad u bojama Reggae-aU četvrtak 29.11.2012. projekat Multikulturalizam u Muzici dolazi u KC Grad u Beogradu, a donosi kulturu nezapadnih zemalja kroz predstavljanje negovog doprinosa savremenoj kulturi.

  

Svojom muzikom će se to veče predstaviti dobro poznati, slobodno možemo reći resident Reggae stage-a na Exit Festivalu, Wenti Waddada, Daddy Ranks i DJ Swivo iz Engleske kao i domaći reggae dvojac Irie Revolution.
  

Projekat Multikulturalizma je odabrao muziku kao oblik kulturnog izražavanja koji je neometan od strane jezičkih barijera i najlakše nalazi put do publike od svih savremenih umetničkih formi. Cilj i ideja projekta je ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika i staviti naglasak na često zanemaren ili nedovoljno prepoznat uticaj koji kulturne raznolikosti imaju prilikom oblikovana savremene i popularne kulture i muzike.

 

Ovo je pilot projekat koji se realizuje u regionu jugoistočne Evrope uz učešće tri velika pop muzička festivala: EXIT Festival, In Music i Taksirat, a podržan je od Evropske komisije u okviru programa kulture (Culture Programme 2007 – 2013).

 

 

 Ovog četvrtka KC Grad u bojama Reggae-a

Ovog četvrtka KC Grad u bojama Reggae-a

 

 

Program u KC Gradu počinje u 20h panelom, odnosno javnom raspravom na kojoj će govoriti izvođači najavljeni za muzički program koji sledi od 22h. Tema panela biće razmatranje uticaja nezapadnih kultura u Evropi na savremenu kulturu i muziku. Ulaz je besplatan.