Home

VESTI

Noise destruction: “Spremamo nesvakidašnji šou”

No Comments Najave

Noise destructionNovosadski DJ duo “Noise destruction”, koji spada u začetnike elektronske scene u Srbiji, nastupiće u petak (19.04) u klubu “The Tube”.

 

Autori neprolaznog hita “Laki je malo nervozan” u Beograd dolaze posle punih šest godina pauze i obećavaju nesvakidašnju žurku.

 

Sastav “Noise Destruction” formiran je 1992. godine, kad je naša DJ scena još bila u nastajanju, a čine ga Fakir i Z. Sećate li se kad je “to beše bilo”?
Naše druženje je počelo krajem osamdesetih, a sve je krenulo iz entuzijazma i želje da podelimo novi talas muzike koji smo počeli da pratimo sa našom publikom. Tada je bilo skoro nemoguće doći do informacija i nove underground muzike iz inostranstva za razliku od danas. Nova muzika, ali i cela kultura koja nam se svidela je bila prava druga dimenzija u to doba krize.

 

 

Noise destruction
Noise destruction

 

 

Široj javnosti ste svakako najpoznatiji po legendarnom hitu koji sadrži niz citata iz čuvenih domaćih filmova “Laki je malo nervozan”.
“Laki” nam je dosta toga omogućio iako nismo imali nikakve velike planove sa tim. Hteli smo da se dobro zabavimo, ali je “Laki” definitivno prerastao u hit koji i dan danas mnogi pamte i znaju. Nažalost, izgleda da je ta tema na našim prostorima još uvek aktuelna.

Koja je osnovna razlika između naše scene nekad i sad? I koliko nam je, po vašem mišljenju, u ovom trenuku jaka DJ scena?
Dosta se promenilo. Nekad je bilo mnogo manje DJ-eva i žurki pa su, čini nam se, bile intenzivnije. Sad ih ima više i scena je u neku ruku jača, ali opet i slaba jer bi trebalo da imamo mnogo više internacionalno uspešnih likova. Potencijal svakako postoji.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=t9n5z4pfkPk|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Noise Destruction – Laki je malo nervozan

 

 

Da ne zaboravimo, vi ste organizovali i prvi pravi veliki rejv događaj u Srbiji – kultnu “Techno Therapy” žurku 1994. godine u Novom Sadu, čiji rimejk je bio lani na istom mestu. Oba puta ste napravili i vizuelni šou kada ste na bini brusilicom isekli “peglicu“. Šta sad da očekujemo?
Poslednji put smo u BG-u nastupali još 2007. godine sa “Chemical Brothers” u “Areni”. Zato smo odlučili da sada napravimo jedan zaista nesvakidašnji nastup, ali da biste saznali o čemu se radi moraćete da dođete da vidite sami! Takođe, kako bi se “izvadili”zbog dugačke pauze, odlučili smo da ulaz bude slobodan.