Home

VESTI

Najmanji festival na planeti zemlji vol.2

No Comments Najave

Najmanji festival na planeti zemlji @ Gun ClubU četvrtak 30.9. 2010 beogradskoj publici će se predstaviti tri alternativna benda:Killed by 9V Batteries (Graz, Austrija),Nikki Louder (Radomlje/Lukovica, Slovenija) i Man Zero (Zagreb, Hrvatska).

Nastupiće u okviru Najmanjeg festivala na planeti Zemlji, vol.2, koji se održava u klubu GUN, festivala koji pored zabave i druženja teži da promoviše manje poznate, ali ne i manje kvalitetne bendove iz zemlje i inostranstva.

Pored svirke navedenih bendova posetioci će moći da dođu do svojih primeraka interesantnih izdanja nezavisnih izdavačkih kuća, kao i da se upoznaju sa radom audio-vizuelnog festivala Sound and Vision koji je, po prvi put, uspešno održan ove godine u Majdanpeku.

 

 

 Killed by 9V Batteries
Killed by 9V Batteries

 

 

Killed by 9V Batteries su austrijski noise-pop bend nastao 2002. godine u Graz-u a u čijem radu se pored jakih uticaja velikana indie muzike mogu prepoznati šarmantna doza ironije i kreativnosti.
I

za sebe ovaj četvoročlani sastav ima pet albuma i nekoliko split izdanja a u beogradskom klubu Gun Club pokazaće koliko su bili vredni tokom svih godina svoga postojanja.

Visprenost i energija sa kojom nastupaju svakako zaslužuju toplu preporuku…

 

 

 

 

 Man Zero

Man Zero

 

 
U Zagrebu se krajem 90-tih godina oformila svojevrsna post-rock scena kao posledica potrebe publike za novim muzičkim sadržajima. Zahvaljujući napornom organizacionom radu Mate Škugora i prijatelja, muzički radoznalci su pohrlili na koncerte u sale KSET-a, Močvare i Studentskog Centra u Zagrebu.

 

Među ekipom koja je upijala bravure majstora svetske alternativne muzike oformio se i sastav Man Zero, dajući doprinos kao deo, nikada uistinu povezane, hrvatske post-rock scene (sastavi poput Lunar, Peach Pit, Kukuriku Street, Rujan, H'aiu, Tena Novak, Mutual of Omaha i drugi).

 

Man Zero dolazi po prvi put u posetu Beogradu gde će u okviru Najmanjeg Festivala na Planeti Zemlji, predstaviti svoj album prvenac pod nazivom „Telemark“.

 

 

 Nikki Louder
Nikki Louder

 

Nikki louder , jedan od najboljih novih bendova u Sloveniji, trojac soničnog, alternativnog zvuka koji čine Peter, Blaž i Luka.Pored sve energije i buke, muzika koju prave je dobar portret hipokrizije savremenog čoveka, emotivnost pretočena kroz glasni vapaj ili mrmljanje.

 

Dva brata i njihov harizmatični frontmen, protutnjali su prošle godine Srbijom u okviru turneje Nova slovenačka buka – termin koji se može uzeti ozbiljno u obzir, a posebno neka nova pokoljenja koja će slušati još glasnije i još iskrenije…

 

Koliko je uverljiv njihov nastup možete utvrditi u Gun Club-u.