Home

VESTI

Muzički program u GRADu ove nedelje

No Comments Najave

Muzički program u GRADu ove nedelje Stižu nove informacije iz KC Grad ove nedelje.

 

Tri dana za redom očekuju nas koncerti bendova Emanuil, Inje, Marmat, Nipple People kao i nezaobilazni YARDSTYLE, poslednji u ovoj prolećnoj sezoni, kada ispraćamo ekipu Yardstyla na dvomesečnu severnomeričku turneju

 

Podsećamo Vas, da je uskoro i prvi rodjendan Kulturnog centra Grad, ali o tome uskoro opširnije.

 

Četvrtak  8. april, 21h, KC Grad
Emanuil (Novi Sad) – koncert 
Inje (Beograd) – koncert
 
Bend Emanuil je nastao 2003. godine u Novom Sadu, kao nastavak dugog prijateljstva članova i zajedničkog interesovanja za muziku i umetnost.
Inspiraciju crpe iz sveta koji dele među sobom. Njihov stil podseća na uzore poput 16 Horsepower i Woven Hand, Joy Division, Nick Cave and The Bad Seeds, The Cure, Swans i slične, zadržavajući istovremeno sopstveni karakter.

Tekstovi dolaze iz intimnih osećanja i vizija koji se preobražuju u moćnu poetsku figuraciju, u isti mah onespokojavajuću i prijatnu. Godine 2006. su snimili svoj samizdat prvenac „Ptica koja čini jato“, koji je okupio male krugove iskrenih pratilaca. Tokom sledećih godina, broj fanova raste zajedno sa sve češćim nastupima po Srbiji. Tekstovi pesama i intenzivan zvuk stvaraju moćan i jedinstven svet za koji se postaje privržen i u potpunosti razumeva kada se izvodi uživo i deli sa drugima, dok najglasnije odzvanja u srcu. Trenutno rade na novom materijalu. 
 
Cena karte: 250 RSD

 

 

 

Muzički program u GRADu ove nedelje

Muzički program u GRADu ove nedelje

 

 

Petak 9. april, 22h, KC Grad
ZAVRŠETAK PROLEĆNE YARDSTYLE SEZONE
BUMBACLAAT! – ViceVerse FAREWELL BASHMENT

Nakon tri uspešne žurke posvećene urbanim derivatima karipskog muzičkog sazvežđa, Dis-patch festival i KC Grad najavljuju poslednji YARDSTYLE za ovaj deo godine. U okviru Yardstylea je od januara nastupilo nekoliko zanimljivih gostiju (Boylah, Conquering Jungle Lion, Vucha, Andrea3000, Izvanredni Bob, Biskoteka…), dok su pomagala kao što su kokteli, mrak, dim mašina, stroboskop, sirena i specijalna TV/video instalacija doprineli specifičnoj i jednistvenoj atmosferi koja, sudeći prema reakcijama, za publiku predstavlja pravo osveženje.

 

U aprilu prikazujemo i drugi u nizu dokumentranih filmova danske produkcijske kuće Rosforth, ovoga puta posvećen jednom od vodećih autora favela funk zvuka poznatom pod imenom Mr. Catra. Pored svega onoga najboljeg iz prethodnih nekoliko događaja – nastupi Belgradeyard  DJ tima i novog (dub) rezidenta Yardstyle-a Conquering Jungle Lion – tu će biti i specijalni gost iz Zagreba, jedan od pokretača tamošnjeg kultnog party serijala Krv,Znoj i Guze – DJ Muffeater. 

Ovo izdanje Yardstyle-a iskoristićemo i da ispratimo tim Dis-patch festivala na specijalnu američku turneju koja počinje 11. aprila i trajaće dva meseca. Yardstyle će napraviti pauzu do jeseni zbog starta projekta ViceVerse, dvomesečne turneje po SAD i Kanadi koja će obuhvatiti više od 15 gradova i neke od tamošnjih značajnih festivala. U pitanju je jedinstvena saradnja dva festivala – Communikey iz Kolorada i Dis-patch iz Beograda – koji će na ovo zajedničko putovanje povesti nekoliko istaknutih predstavnika lokalnih scena i realizovati koncerte, audio-vizuelne nastupe, DJ setove, radionice, Kids-patch program za decu i izložbu koju će predstaviti autori vizuelnih identiteta oba festivala. Nastupima će se pridruživati i renomirani američki izvođači kao što su White Rainbow, Joshua Kit Clayton, Pigeon Funk, Sutekh, Smirk, David Last, Alala.one i drugi. Detaljnije informacije o  turneji, datumima i njenom toku i pratećim programima naći ćete na zasebnom sajtu posvećenom ovom projektu koji će biti aktivan od 1. aprila na adresi www.viceverse.org. Očekujte nova izdanja Yardstyle-a u KC Grad od septembra!

 

 

YARDSTYLE: MINIMAL LIGHTS, MAXIMAL BASS!

09 / 04 / 10 // KC GRAD // 22 h

BOMBACLAAT! ViceVerse FAREWELL BASHMENT

BELGRADEYARD SOUND SYSTEM DJs:
PIECE OF SHH… & DJ MOODSWINGER
Conquering Jungle Lion (Yardstyle Dub Team)

& SPECIJALNI GOST !!! DJ MUFFEATER (KrvZnojGuze, Zagreb)

Live video + instalacija: IZVANREDNI BOB & GOSTI
22 – 23 h  PROJEKCIJA U GALERIJI: Mr. Catra the Faithful dokumentarni film (Rosforth, Danska)

Cena ulaznice: 250 RSD do ponoci / 300 RSD posle ponoći  Podrška: Dis-patch, Zla Shtek, Rosforth
www.dis-patch.com  /  www.gradbeograd.eu  /  www.zla-zla.com  /  www.rosforth.com

 

 

PAŽNJA: Prvih 10 posetilaca koji stignu na žrku i poslednjih 10 posetilaca koji sa nje odu dobijaju specijalne Zla Zla poklon-pakete!

 

 

 

 

Muzički program u GRADu ove nedelje

Muzički program u GRADu ove nedelje

 

 

Subota 10. april, 22h, KC Grad
Neemlans – koncert
SQMY! – koncert
Marmat (Zagreb, Hrvatska)
Nipple People (Zagreb, Hrvatska) – koncert
Ljubavna Farmakopeja
Mladi Ljudi 
 
Pre ponoći će nastupiti dva nova autorska benda iz Beograda: 
Neemlans i SQMY! Neemlans je multimedijalni duo, koji se kreće negde između soc-indastrijala i oi!-ambientala. SQMY je post-pank bend, čiji članovi pišaju otrov i vole nintendo. Nakon ponoći će nastupati dva didžej dua iz Beograda, jedan solo didžej i jedan sastav iz Zagreba. Ljubavna farmakopeja je didžej duo koji kroz disco/house ritam istražuje najrazličitije muzičke stilove, od suptilnog cosmic/balearic, do veoma energičnog indie rock/pop zvuka. Mladi Ljudi zaobilaze žanrovska određenja u širokom luku. Fiiiu. Gostujući didžej Marmat, organizator i rezident sada već renomiranih Sicko Disko žurki u Zagrebu, uglavnom se kreće u pravcu nu rave/electro/fidget i nudisko muzike. Nipple People je sastav koji će izvesti polučasovni lajv nastup; postoje odnedavno i treba im vaša pomoć da se pronađu. 
 
Cena karte: pre ponoći- 100 RSD, posle ponoći- 200 RSD