Home

VESTI

Muzički program na sceni Das Boot @ Parobrod

No Comments Najave

Muzički program na sceni Das Boot @ ParobrodSa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture Parobrod u toku ove nedelje biti organizovan koncert pod nazivom „FMU svira jazz“, kao i nastup neobičnog sastava „Moraitika“, koji izvodi ambijentalnu muziku sa tekstovima na nepoznatom jeziku.
 
Koncerti počinju u 21.30h, a ulaz na sve programe je besplatan.
 

  

Utorak, 25.03. u 21.30h,  FMU svira jazz

Dušan Sarić – klavir

Gagi Hajnrih – gitara

Rastko Obradović – saksofon

Marko Benke – kontrabas

Miloš Grbatinić – bubnjevi

Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture Parobrod ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU. Na koncertu u utorak slušaćemo džez standarde.

 

 

 Muzički program na sceni Das Boot @ Parobrod

Muzički program na sceni Das Boot @ Parobrod

 

 

Četvrtak, 27.03. u 21.30h, Moraitika (Novi Sad)

Nera Beljanski – klavir, glavni vokal

Siniša Balog – harmonika, blok flauta, vokal, perkusije

Vladimir Samardžić – bas gitara

Sastav “Moraitika” osnovan je 2009. godine. u Novom Sadu, sa željom da izvodi kompozicije pijanistkinje Nere Beljanski. Tokom proteklih godina, oblikovan je i realizovan muzički materijal – album “Vrata mora” (pesme sa mirisom soli). “Moraitika” izvodi ambijentalnu muziku sa neobičnim tekstovima na nepoznatom jeziku, a nazivi kompozicija su dati kao mogućnost za ličnu meditaciju svakog slušaoca.

Pratite nas i na našoj FB strani: www.facebook.com/DasBootClub

Dobrodošli!