Home

VESTI

Mravi i Xanax u KC Drugstore!

No Comments Najave

XanaxDrugog decembra Mravi i Xanax će zajedno svirati u KC Drugstore sa poćetkom od 22h.

Koncert počinje u 22h. Ulaznice se mogu naći po ceni od 300 dinara.

Xanax je interesantan spoj gitarskog zvuka sa elektronikom i elementima dub-stepa i trip hopa, koji predvodi pevačica Sana Garić, čija energija i scenski nastup publiku na koncertima ne ostavljaju ravnodušnom.

 

Grupa je osnovana 2009. godine. Skoro su snimili spot za remiks pesme “Mašinerija” koji je urađen zajedno sa Dejanom Stanisavljevićem, frontmenom grupe “Beograd“, sa kojom Xanax sarađuju više od godinu dana. Novi spot dodaje još jedan sloj značenja pesmi “Mašinerija” jer kroz kombinaciju žive slike i kompjuterski generisane grafike plastično prikazuje kontrast između nehumanosti modernog društva i neuništivosti slobodnog duha.

 XANAX

XANAX

 

 

Mravi su nastali devedesetih godina u jednom beogradskom predgrađu. I odmah pošto su izdali prvi album "Na travi" 1998. godine silom prilika dugo godina nestaju sa scene.

 

Posle 13 baksuznih godina tokom kojih je bend bio skoro potpuno mrtav (jedine aktivnosti su bili koncerti u Banjaluci, Sarajevu i Beogradu – ukupno 4, i snimanje singla „O odelima“) bend ima priliku da objavi svoj prvi zvanični video za novonastalu numeru „Mlad čovek“. Članovi benda su Miloš Delić – bubanj, Aleksandar Dervišević – Bas, Saša Ivanović – vokal, Nebojša Anđelković – gitara i fizički neprisutni Nenad Tešić – klavijatura.