Home

VESTI

Mozart elektronske muzike gostuje u Rijeci

No Comments Najave

Mozart elektronske muzike gostuje u Rijeci 17. februara Stereo Dvorana i Balance FM donose pravu audio-vizuelnu poslasticu za ljubitelje elektronskog plesnog zvuka koji će taj vikend harati Rijekom pod maskama.

Legendarni DJ i producent James Zabiela svojim četvrtim gostovanjem u Hrvatskoj, ponovno se vraća u Rijeku.

Verujemo da svi oni koju su imali priliku da slušaju njegov set na Harteri, no još više oni srećnici koji su nakon Hartere mogli uživati u nastavku spektakla u klubu Tesla.

U klubu Tesla je James u intimnijoj atmosferi stvarao čaroliju do ranih jutarnjih sati, možemo sa pravom reći da je Zabiela jedan od najboljih svetskih virtuoza za DJ pultom.

Odrastao u Southamptonu, gde je u srednjoškolskim danima pomažući ocu u lokalnoj prodavaonici ploča, otkrio elektronski zvuk kroz rana izdanja kao što su "Energy Flash" i "LFO"  Joeya Beltrama. 

 

 

 James Zabiela

James Zabiela

 

Ubrzo postaje više kupac nego prodavac ploča i razvija svoju opsesiju prema vinilu, upoznaje razne promotore i počinje svoju muzičku karijeru kao DJ.

Zanimljiv stil koji je počeo razvijati, odbijajući svrstavanje u jedan žanr, savršena tehnička veština i karizma koju poseduje tokom nastupa ubrzo su postali i više nego dovoljni da se prepozna njegov kvalitet na sceni.

2001. godine već pušta na Ibizi u legendranom Space-u uz rame velikanima poput Sashae, Stevea Lawlera i Erica Morilloa, a njegova karijera kreće maksimalno uzlaznom putanjom sve do danas.
 

 

 James Zabiela

James Zabiela

 

 

Mnoštvo izdanja, titula "Mozarta elektronike" i najboljeg izvođača Exit Dance Arene izabranog od strane publike, uz njegovu posebnu energiju i karizmu tokom nastupa, garantiraju da će Stereo Dvorana i njegovi obožavatelji 17. februara doživeti nešto zaista posebno.

Osim glavnog virtuoza, veče će muzički upotpuniti već dobro poznate Hrvatske domaće snage Mark Ash, Lemon i Toni Juranović, dok će Hipermedia AV biti zadužena za vizualni deo priče.

 

Karte u pretprodaji se mogu kupiti isključivo u Tunelu po ceni od 90 kuna, a na dan žurke u Stereo Dvorani po ceni od 110 kuna.

www.jameszabiela.com
www.facebook.com/jameszabiela
soundcloud.com/jameszabiela