Home

VESTI

Mistakemistake otvara Mikser Festival

No Comments Najave

Mistakemistake otvara Mikser FestivalParty zonu na Mikser festivalu otvorice bend Mistakemistake 25. maja u 20h.

Mistakemistake je Beogradski vokalno elektronski sastav koji broji 6 clanova ( Elena, Zoe, Constructa, Ivan, Milovan i Edi).

Sastav je nastao 1996-te godine. Osnivači su Ivan Bon (kompozitor) i Edi Bon (producent). Muzika koju grupa pravi i izvodi je bazirana na kombinaciji nekoliko elektronskih pravaca, eklektički definisana nazivom hip-electro-ragga-2-hop-reggae-step, kao i ime prvog albuma ovog sastava.

Prva pesma koju su objavili izašla je na kompilaciji “Belgrade in clubbin we trust” (HMK 1999) uz gostovanje kasnije sastavnog vokala Milovana.

 

 

Mistakemistake otvara Mikser Festival

 Mistakemistake otvara Mikser Festival

 

 

Sledi, remiks na singlu “Finger on the triggerfor the years to come” objavljen za L`AGE/D`OR septembra 2000-te. To je bilo prvo strano izdanje. Ovo je otvorilo vrata za dalju saradnju, tako da su već naredne godine sa pevačicom Elenom napravili “Move on” i “Don`t be so bad” koji su objavljeni na pločama 12’ EP i 12’ singl krajem 2003-će (Masterplan Records, Austria) i albumu “Hip-electro-ragga-2-hop-reggae-step” (Multimedia Records, SCG) početkom 2004-te godine.

 

Ove numere su takodje, bile prvi videospoovi ovog sastava i podsticaj da se sastavu priključe ostali vokali tokom 2002-ge (Milovan, Zoe i Constructa). Kasnije, snimljena su još tri spota (Spiritual, Fire i Searchin’) koji su takodje, kao i prva dva, dospeli na vrhove gotovo svih domaćih top-lista.

http://www.mistakemistake.com/
http://www.myspace.com/mistakemistakes