Home

VESTI

Midnight Orient w/ Mehmet Aslan @ KC Grad

No Comments Najave

Midnight Orient w/ Mehmet Aslan @ KC GradMehanički Turčin iz Švajcarske naklonjen tradicionalnim narodnim himnama koje se lako spajaju s modernim elektronskim ritmovima.

 

Mehmet Aslan je počeo kao rezident u klubu Hinterhof u Bazelu (Švajcarska), a trenutno živi u Berlinu gde redovno nastupa u čuvenom gradskom klubu Renate.
   

Vraćajući se zvucima iz svojih dečačkih uspomena, ovaj Turčin rođen u Švajcarskoj nehotice je počeo da producira sopstvenu mešavinu hamam hausa u svojim formativnim godinama na bazelskoj klupskoj sceni.

 

Nakon jedne razuzdane noći u izlasku s prijateljima 2013. godine, Mehmet se probudio u jednoj uličici blizu berlinske železničke stanice Ostbanhof bez ikakve predstave o tome kako je dospeo tamo. Bez prebijene pare i mogućnosti da stupi u vezu sa svojima kod kuće, Mehmet je odlučio da uspe u tom sveže usvojenom domu. Otkako se probio oko 2014, Mehmet putuje širom Evrope i oduševljava publiku nepredvidivim setovima koji istinski izmiču svrstavanju u bilo koji žanr.

 

 

 Midnight Orient w/ Mehmet Aslan @ KC Grad

Midnight Orient w/ Mehmet Aslan @ KC Grad

 

 

Premotavamo do današnjih dana, kada Mehmet već ima originalna izdanja i remikse za etikete kao što su Ata’s For Disco Only, Huntleys + Palmers i HIGHLIFE. S novoostvarenim uspehom, Mehmetu se konačno ispunio san da uživo pravi saykodelik, turske himne za klabere širom sveta, koristeći razne oblasti klasične narodne muzike i savremenih elektronskih bitova.

LINKS :
www.soundcloud.com/mehmetaslan
www.residentadvisor.net/dj/mehmetaslan
www.youtube.com/watch?v=cFcjzMvbAcg&t=1156s