Home

VESTI

Massive Atack večeras u Areni

No Comments Najave

Massive Atack večeras u AreniKultni britanski sastav „Massive Attack“ nastupiće večeras u okviru devete žurke „Back’sperience“ u „Beogradskoj areni“.

 

Na aktuelnoj turneji „Heligoland“, pored novih pesama publiku očekuje i izvođenje kultnih numera uz jedinstveno vizuelno iskustvo. Robert del Naja i Grant Maršal predvode bend koji broji 32 člana.

Ekipa koju predvode Robert del Naja i Grant Maršal broji 32 člana među kojima su muzičari, menadžment i tehnički inženjeri koji imaju zadatak da zajedno sa domaćim ekspertima pripreme atraktivnu produkciju turneje „Heligoland“ u okviru koje i dolaze u Beograd.

 

Bina na kojoj će „Massive Attack“ nastupiti u „Areni“ široka je 20, duboka 12 metara, a na njoj se nalaze tri platforme za bubnjeve i klavijature, te više od 100 rasvetnih uređaja različitih karakteristika koje povezuje kompjuterska kontrola u sinhronizaciji sa zvukom.

 

 

10%  viši popust na taksi prevoz u noći Beck’sperience-a!
Massive Atack večeras u Areni
 
 

Na pozornici dominira veoma upečatljiva video instalacija visoka tri i široka čak 14 metara. Ovaj neobični ekran čija je ukupna težina čak 3.375 kilograma sastavljen je od specijalnih LED panela kompanije koja je zadužena za realizovanje vizuelnog dela otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. „Massive Attack“ na LED ekranu pored ostalog ispisuju i aktuelne naslove iz medija koje publika širom sveta prepoznaje kao vrlo angažovane poruke benda, a bristolski umetnici već su tražili savetovanje oko pojedinih naslova iz srpskih medija koje će upotrebljavati tokom svog šoua večeras u „Areni“.

Vrhunac koncerta očekuje se tokom desetominutnog izvođenja pesme „Atlas Air“ kada će se na ekranima pojaviti trodimenzionalna planeta Zemlja i vrlo prepoznatljivi globalni logotipi protiv kojih se Del Naja demonstrativno bori na sceni. Pored pomenute pesme, na set-listi se nalaze i najveći klasici iz dvodecenijske karijere benda kao što su „Karmacoma“, „Teardrop“, „Angel“, „Inertia Creeps“ ili produžene verzije kultnih „Safe From Harm“ i „Unfinished Sympathy“ koje peva Debora Miler.

Članovi benda su u nedavnom intervjuu za „Blic“ obećali da će publici prirediti još emotivniji koncert od onoga 2004. na „Egzitu“ u Novom Sadu.

– Molim vas za još malo strpljenja, zaista jedva čekamo nastup u Beogradu i drago nam je što ponovo imamo priliku da sviramo pred srpskom publikom – istakao je Del Naja.

„Massive Attack“ su do sada u okviru turneje „Heligoland“ nastupali u Britaniji i Severnoj Americi, a kratak predah na evropskoj turneji imaće upravo u Beogradu, gde će boraviti tri dana.

 

Popust na taksi vožnju

 

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za večerašnji koncert se prodaju na blagajnama „Beogradske arene“ i Kard servisa, Bilet servisa i „Gigstiksa“ po cenama od 2.190 za parter i 2.690 dinara za tribine.  

 

 

 

 

Izvor:

Blic