Home

VESTI

Martin Buttrich u Beogradu

No Comments Najave

Martin Buttrich u Beogradu

Martinov talenat za produkciju i muzičke instrumente ali i fascinacija muzikom svih žanrova rezultirali su izdanjima za Planet E, Four:Twenty, Cocoon, Poker Flat, Nervous, Desolat.

Pored autorskog rada svojim aranžerskim i producentskim pečatom obeležio je radove mainstream izvođača Tory Amos i Tracey Thorn, a od sredine devedesetih aktivno sarađujući sa magom elektronske plesne muzike Timo Maas-om, partnerski potpisuje koprodukcije i remikse za Madonnu, Muse, Fatboy Slim-a, Kelis, Moloko, Depeche Mode, Placebo, Yello, War, Roger Sanchez-a. 

 

Martinova umetnička vizija vremenom postaje sve konkretnija i jasnija a živi nastupi ga vode na festivale kao što su Time Warp, Creamfields, klubove Fabric (London), Womb (Tokyo), Cocoon (Frankfurt), Panoramabar/Berghain (Berlin), Amnesia (Ibiza). 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=QSK7Z7C2gO4|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Martin Buttrich – Back It Up

 

 

Dugogodišnja saradnja sa Loco Dice-om, još jednim velikim imenom savremene plesne muzike, vodi ih obojicu još dublje u istoriju plesne muzike i čistokrvnog underground house-a, iznedrivši zajednički projekat, etiketu Desolat koja na svojim izdanjima sublimira zajednička muzička stremljenja, perfektno zabeležena na Dice-ovom debi albumu „7 Dunham Place“ (Desolat, 2009) i Buttrich-ovom solo prvencu „Crash Test“ (Desolat, 2010) u sastavu čije promotivne turneje će nastupiti i u Beogradu 8. oktobra u klubu The Tube, a podršku će mu pružati Dejan Milićević i Tijana T.

Pretprodaja ograničenog broja ulaznica po ceni od 400 dinara od 01.10. u Disko baru Mladost, Karađorđeva 44

 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad.com