Home

VESTI

Marko Nastić @ MC Spark, Niš

No Comments Najave

Marko Nastić @ MC Spark, NišU Muzičkom klubu Spark u Nišu narednog petka, tj. 19-02-2010. posle skoro godinu dana gostuje DJ Marko Nastić/Recon Warriors/Traffica/Jesus Loved You/Beograd. Svi oni koji nisu bili prošlog puta imaju priliku da dodju sada, a oni koji su bili sigutni smo da će ponovo doći :). Podrška Marku na ovoj žurci će biti DJ Dimiz/kondukter/Balkan Connection/dont/Nis.

Karte za nastup Marka Nastića su puštene u prodaju po ceni od 300 dinara (u pretprodaji) i možete ih kupiti u Happy House-u u Kalči i na šalteru menjačnice Casino Palace u centru Nisa.

Dobrodošli u svet Marka Nastića, vodećeg DJ-a jugoistočne Evrope. U teškim životnim uslovima u Srbiji, Marko i njegovi prijatelji, sagradili su jednu od najizražajnijih klupskih scena u Evropi, onu koja ja inspirisala novinare Mixmag-a, The Face-a, DJ-a i NME-a da napišu pozdrav pre mnogo meseci. Ekipa koju predvodi Marko, opirala se mračnim silama političkog ludila elektronskom muzikom i slavljenjem života.

 

Marko Nastić @ MC Spark, Niš
Marko Nastić @ MC Spark, Niš
 
Uskoro, po gradu se počela širiti priča o tinedžerskom čudu i ova energija je pretočena u mlad i i smerni DJ tim Teenage Techno Punks, u kome su svi bili ispod 18 godina. Redovi ispred klubova u regiji bili su duži nego ikada kada su oni nastupali, a to se proširilo i van granica Srbije. Pojačani sukobi na Balkanu i jačanje elektronske scene u Srbiji, ojačale su i oblikovale Marka, a besplatne žurke iz tog perioda još uvek su urbana legenda u Beogradu.

Posle rata, klupske scene u susednim zemljama su postale svesne Nastićevih drugačijih DJ veština i njegovog prepoznatljivog 3deck stila., a on je sazreo u DJ-a koji ne može biti obeležen kao čisti techno, house ili minimal. On je od svega po malo. Osnovao je tri projekta: Recon Warriors, pracena Recon Light-om, kao i Traffica-om. Svoju prvu van-evropsku turneju koja je počela u Brazilu, je uradio 2002. godine. Od 2006. godine bio je autor i voditelj emisije “Music For Body & Soul” na radiju B92.

Marko nastic predastavlja najvece osvezenje na savremenoj sceni elektronskog zvuka. Njegova muzika zraci pozitivnom energijom i on kao takav, stvara neverovatnu povratnu spregu izmedju sada vec muzicara i publike. Nekada sesnastogodisnji decak, sad vec ozbiljan muzicar, otvorio je vrata Evropskog i svetkog clubing-a , ne samo sebi vec i mnogim DJ zvezdama sa ovih prostora.

Naredno veliko gostovanje u MC Spark je zakazano za 12. mart kada dolazi DJ Umek. Uskoro i više informacija 🙂