Home

VESTI

Manic Street Preachers – Postcards from a Young Man

No Comments Najave

Manic street preachersGotovo da je prošla decenija od vremena kada su Manic Street Preachers  bili u jeku slave.

Za sobom su ostavili privatne lomove, tragedije i pregršt sjajnih singlova i albuma. Ako bismo pokušali da ih nekako definišemo recimo da bi to bilo ovako : oni su od popularnih Sex Pistols-a postali savremeni The Clash , postavši jedan od onih bendova koji se jednostavno ne zaboravljaju.

 

 

Ne možemo reći da je sve što su radili bilo sjajno. Albumi “Know Your Enemy” i “Lifeblood” predstavljali su samo bledi odraz nekadašnje slave i nagoveštavali njihovo povlačenje sa scene. Povratničko izdanje “Send Away The Tigers” vratilo ih je na kolosek a prošlogodišnji album “Journal For Plague Lovers” nastao je kao izraz poštovanja prema nestalom gitaristi i kolegi Richeyu Edwardsu

 

“Postcards from a Young Man” je brojem numera i minutažom identičan sa “Everything Must Go,” a prestavlja i konačan povratak benda na velika vrata.

 

 

Manic Street Preachers
Manic Street Preachers

 

Potpuno drugačiji pristup muzici i “infiltriranje “ u mainstream oseća se odmah u numeri “(It' Not War) Just the End of Love,” čiju melodiju je zaista teško ne upamtiti.  Da se razumemo, ovo svakako nije jedno od njihovih remek dela, ali je album vredan vaše pažnje.  Numere “I Think I Found It”, “The Future Has Been Here 4 Ever”, “Golden Platitudes” i “The Descent (Pages 1 & 2)” manifest su njihovog starog sjaja i dokaz da Manics-i još uvek mogu odlično da zvuče.

“Postcards from a Young Man”  je, pre svega , kolekcija sjajnih numera  koju Nicky Wire, James Dean Bradfield i Sean Moore isporučuju zavidnom lakoćom.  Ko ih nije voleo do sada, neće ih ni sada zavoleti. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su konačno odredili put kojim će nastaviti , ne bežeći od svog senzibiliteta i odnevši pobedu nad svim onim razlozima zbog kojih su jednom davno naumili uništiti rock 'n' roll.

Tracklist:

01. (It' Not War) Just the End of Love
02. Postcards from a Young Man
03. Some Kind of Nothingness
04. The Descent (Pages 1 & 2)
05. Hazelton Avenue
06. Auto-Intoxication
07. Golden Platitudes
08. I Think I Found It
09. A Billion Balconies Facing the Sun
10. All We Make is Entertainment
11. The Future Has Been Here 4 Ever
12. Don't Be Evil

 

 

Izvor:
HappyNoviSad