Home

VESTI

Mafia Dance festival promo party

No Comments Najave

Mafia Dance festival promo partyPredstavljamo Vam događaj koji se organizuje u saradnji sa Mafia Dance festivalom ( Tanzanija, 01-15. avgust 2010 ).

Party će biti održan u Bašti Sava Centra u subotu, 22.maja 2010 od 23h do 06h. Kao jedan od headliner-a festivala, na promo žurci u Beogradu će nastupiti Tristan Cooke Live zajedno sa XperimenT DJ-evima.

Tristan Cooke počinje sa produkcijom trance muzike 1993 godine nakon dugog puta po Aziji tokom kojeg se priključio psihodeličnom pokretu na Goa-i i Koh Phan Gan-u.

 

Narednih desetak godina donose mu saradnju  sa nekim od najznačajnijih umetnika svetske trans scene stvaravši mnoga dugotrajna prijateljstva: Man Made Man, Process, Hallucinogen, Serge, Dimitri, Dick Trevor, Laughing Buddha, Aphid Moon, GMS.

Tih godina se priključuje Twisted Recordsu i 1996 godine izdaje prvi singl „ Martian Arts“.  Zatim slede prvi i drugi albumi – „Audiodrome“ i „ Substance“. Nakon 2005 godine, pridružuje se NANO Records izdavačkoj kući. Za mnoštvom izdatih singlova usledio je treći, i po mnogima najbolji, solo album „Chemisphere“ . Poslednje dve godine posvećuje promociji projekta sa Laughing Buddha-om pod nazivom „Fearsome Engine“ koji objedinuje stilove oba artista u jednu kompaktnu i izražajnu muzičku celinu.

 

 

Mafia Dance festival promo party
Mafia Dance festival promo party
 

Pored produkcije spostvenih numera, nastupa kao DJ na mnogim festivalima i party-ima u rangu headliner-a i  DJ karijera postaje integralni deo njegovog muzičkog identiteta.  To potvrđuje nastupima na najprestižnijim svetskim festivalima poput: Samothraki Dance Festival , Južna Afrika Eclipse 2002, Eclipse Festival u Mađarskoj, Wingmakers festival u Engleskoj, Solstice u Japanu, Vortex u Južnoj Africi kao i Universo Parallelo u Brazilu.

Tristan Cooke je gostovao u Beogradu u junu mesecu 2007 godine na party-u u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Odličan live nastup, pun pozitivne energije ostao je posetiocima u sećanju kao jedan od najboljih trance događaja te godine.