Home

VESTI

Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!

No Comments Najave

Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!Encoder-Radio predstavlja: Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu! Specijalni gost DJ Dexon “pojačava” line up na Sajmištu!
  
Izvanredna saradnja niškog Encoder-Radija sa beogradskom “Lucky Light LTD” vinil etiketom nastavlja se u subotu, 24. septembra, na “Niškom sajmištu”. Reč je o prestižnoj izdavačkoj kući koja ima podršku čuvenih svetskih DJ-eva poput Svena Vätha, Adama Beyera, Bena Simsa, Sama Paganinija i drugih.
  

“Njihova podrška svakako mnogo znači, jer je to najbolja moguća worldwide promocija Lucky Light LTD-a i mene koji stojim iza te kuće, što i jeste poenta cele priče. To svakako daje veliki stimulans i energiju za dalji rad i napredak. Za poslednje dve godine izdanja sa ovog labela čula su se na May Dayu, Tomorrowlandu, BBC Radiju, u Drumcode Totalu, Tresoru, Berghainu i još neverovatno mnogo poznatih festivala, klubova ili pak medija” – kaže Speedy, glavni čovek Lucky Light LTD-a.

Vinil label ima već četiri izdanja, a u pripremi su još tri. Na narednom izdanju naći će se Alexander Kowalski i rezident kultnog berlinskog kluba Trezor – Mario Berger. Uz njihov singl „The Hornet“ biće Speedyjev, ali i remix velikog imena koje se za sada drži u tajnosti.

Lucky Light LTD showcase u Nišu, sa dvojicom producenata čija su izdanja objavljena na ovom labelu, možemo smatrati najavom techno maratona koji nas očekuje krajem oktobra u Beogradu.

“Ta žurka je prvenstveno ‘all stars’ mog labela. Jako mi je žao što Petar nije sa nama 29. oktobra, što je i bilo u planu, jer je tada u Španiji. Nekako bez njega priča nije potpuna, zbog toga što je upravo Petar, uz Alexa, najveća karika na mom labelu, neko ko je dao najveći doprinos za razvoj Lucky Light LTD-a, i za mene kao artista. Mislim da je ‘techno maraton’ pravi izraz, imajući u vidu da će nastupiti Luke Slater, Ben Sims, The Advent, Reeko, Gary Beck, Mark Broom, Mario Berger i Alex uz fenomenalnu domaću podršku. Svaki ljubitelj techna na ovom prostoru ne bi trebalo da propusti ovaj event, a pre toga, naravno, dođe u Niš na zagrevanje” – objašnjava Speedy.

Pored dva eminentna techno imena sa kojima “Lucky Light” godinama vrlo uspešno sarađuje, Alexandera Kowalskog i Petra Dundova, organizatori vam u subotu, 24. septembra, na “Niško sajmište” dovode i specijalnog gosta Dexona, miljenika holandske publike. Lucky Light LTD i Encoder-Radio predstavljaće Speedy i Milenko.

Zbog velikog interesovanja posetilaca iz regiona, koji nisu bili u mogućnosti da karte nabave u pretprodaji, cena će u prodajnim objektima “Win-Wina” ostati 600 dinara, dok će na ulazu iznositi 800 dinara.

 

 

 Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!

Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!

 

 

Alexander Kowalski

Jedan od najistaknutijih predstavnika berlinske techno scene Alexander Kowalski čuven je po moćnom zvuku koji spaja techno ritmove sa bogatim harmonijama i sofisticiranim vokalima.Vlasnik labela “Damage Music” od 2009. Kowalski i kroz studijski rad neprekidno usavršava svoju produkciju, a definitivno priznanje za trud i inovativnost dobija dvostrukom nominacijom za “German Dance Awards”.

Prepoznatljiv upravo po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka, Kowalski na samo sebi svojstven način prenosi emocije kroz masivni zvuk, zbog čega postaje miljenik i poklonika elektronske muzike, ali i svojih kolega muzičkih profesionalaca. Sa druge strane, zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova širom sveta i izuzetno bogate diskografije visoko je kotiran i kod kritičara, koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live act izvođača.
Laurent Garnier, Ben Sims, Joris Voorn, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J samo su neki od velikana koji u svojim setovima rado koriste njegovu produkciju.

Jedno je sigurno: publika na podijumu za igru u prostoru “Sajmišta” biće oduševljena energično-hipnotičkim DJ setom u specifičnom Kowalski/D Func izdanju.

www.alexanderkowalski.de

Petar Dundov

Hrvatski DJ i producent Petar Dundov, rado viđen gost na domaćim žurkama i festivalima, u premijernoj poseti Nišu publici će se predstaviti live act nastupom. Za elektronsku muziku koju stvara kažu da nema granica, da pokreće i intrigira, a samog Dundova smatraju jednim od najhrabrijih, najoriginalnijih i inspirativnih muzičara, čiji rad svesrdno podržavaju Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller i Danny Tenaglia.

Na osnovu nesumnjivog kvaliteta i karijere duge preko dve decenije, na spisku njegovih festivalskih i klupskih nastupa nalaze se: “I Love Techno”, “Awakenings and Wire”, “Exit”, “Berghain”, “Womb”, “Air”, “Tresor”…

Uz dragulj njegove produkcije, mini LP “Sculptures” za izdavačku kuću “Tomorrow” legendarnog Jeffa Millsa, velikim uspehom može se smatrati i dugogodišnja saradnja sa čuvenom belgijskom izdavačkom kućom “Music Man”, koja između ostalih objavljuje materijale Jeffa Millsa, Green Velveta i Roberta Hooda. Priznanje svetskih razmera Dundov stiče 2008. debi albumom “Escapements”, čime je trasiran put novijim autorskim izdanjima, remiksevima i nastupima širom sveta.

www.petardundov.com

 

 

Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!

Lucky Light LTD showcase – Kowalski i Dundov u Nišu!

 

 

Speedy

Iako predstavnik mlađe generacije, Speedy je svoje ime odavno pozicionirao i delom a ne rečima opravdao. Ne samo odličan DJ i ne samo izuzetno talentovani producent, od 2010. godine organizator je i serijala najuspešnijih ugd zabava, koje su mu donele titulu jednog od najzaslužnijih ljudi za oživljavanje techno scene u Srbiji. I dok je “Lucky Records Showcase” ugostio veličine kakve su Dave Clarke, Adam Beyer, Cristian Varela, Marco Bailey, Ben Sims, oko Speedyjeve “Lucky Light LTD” vinil etikete, pokrenute iste godine, okupljena su eminentna imena evropske i svetske scene: Varela, Clarke, Mark Broom, Gary Back, Marco Baily, Joel Mull, Alexander Kowalski, Petar Dundov… Neki od njih naći će se na maratonskom techno spektaklu koji ponosni vlasnik “Lucky Light LTD”-a priprema krajem oktobra u Beogradu.

www.dj-speedy.com

Milenko

Ako je Speedy referenca za ponovnu ekspanziju srpske techno scene, onda Milenku takve zasluge pripadaju na nivou Niša, a sudeći po broju posetilaca na žurkama koje organizuje, možda čak i čitavog južnog dela Srbije koji ovom gradu gravitira. U DJ vodama od 2003. svega dve godine kasnije okreće se i produkciji, što se osetno odrazilo na broj poziva za gostovanja ne samo u našoj zemlji već i u regionalnim centrima Hrvatske, BiH i Crne Gore. U klubovima i na festivalima DJ pult delio je sa Daveom Clarkeom, Marcom Baileyjem, Tomom Hadesom, Billyjem Nastyjem, Petrom Dundovim, a dužem spisku inostranih i domaćih kolega 24. septembra priključiće i ime Alexandera Kowalskog.

Informacije: www.facebook.com/events/1746764698916259