Home

VESTI

‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ set

No Comments Najave

‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ setMystic Stylez i SuperSizeShe kolektivi sa zadovljstvom najavljuju koncert eklektičnog dance dvojca iz Njujorka –Teengirl Fantasy, uz DJ set prve dame glazgovskog klabinga – Nightwave, koji se održava 28. februara u klubu Drugstore.
 
Teengirl Fantasy je muzički projekat koji su 2009. godine pokrenuli Nick Weiss i Logan Tkahashi tada studenti Oberlin koledža u Ohaju. Okupljeni oko zajedničke zaljubljenosti u haus i tehno zvuk i sa željom da prave plesnu muziku koja će ispitivati utvrdjene norme, počeli su da stvaraju organski –improvizujući i komponujući uživo  preko lupova do kompletnih kompozicija.
  

Kao rezultat ovakvog pristupa proizišla je atipična elektronska dance muzika živopisnih maksimalističkih tekstura i tonova – u biti izrazito ljudska i emocionalna,  nezaustavljiva robotska repeticija.

 

U jesen 2010. pojavljuju se sa prvim LP izdanjem “7AM” na tada zahuktaloj njujorškoj etiketi True Panther Sounds. Opisan kao “zbunjeno, sanjivo, polu-budno/polu-pospano stanje posle celonoćnog partijanja”  7AM je dobio niz pohvala muzičke kritike zbog izuzetnog kreativnog igranja semplovima i eksperimentisanja žanrovima. Album se ubzo našao na  godišnjim listama glasila poput FACT, Pitchfork, XLR8R, a spomenuti FACT je hit singl “Cheaters” stavio na prvo mesto liste pesama koje su obeležile 2010. godinu.

U međuvremenu su sledile turneje širom sveta, saradnja sa kultnom Belgijskom etiketom R&S Records u okviru sa kojom su 2011. gostovali na Happy Novi Sad bini Exit Festivala, kao i drugi po redu album “Tracer” koji je doneo saradnju sa imenima poput Panda Bear , Laurel Halo, Ramanthony (Daft Punk-One More Time), Kelela. Kombinacija žanrova od tehna, R&B zvuka do popa i hausa je u najgrubljem smislu ono što “Tracer” nosi u sebi i što ćemo u najvećoj meri moći da čujemo na njihovom prvom beogradskom koncertu.

 

 

 ‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ set

‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ set

 

 

Rođena u Sloveniji, Maja Medvesek poznatija kao Nightwave je glazgovska producentkinja, DJ i vokalistkinja sa diplomom Red Bull Music Academy sa kojom saradjuje kao gostujuća predavačica i izvođačica. Od prvih igranja sa elektronskom produkcijom u ranim tinejdž danima do pokretanja sopstvene etikete Maja je gradila karijeru producenta izdajući za Svetlana Industries, Unkown to the Unknown , Fortified Audio, Ministry of Sound.  Karijera DJ-a, za nju još draža, donela joj je nastupe sa imenima kao što su Rusko, Anthony Shake Shakir, MNDR, Derrick May, Dopplereffekt, Death Grips, LFO, američku i australijsku turneju sa Rusty-jem kao i setove na festivalima poput Sonar Tokyo, The Electric Picnic, Notting Hill Carnival, Outlook, Electrosanne,Exit..

 

Verovatno najvažniji takav set imala je u Barseloni na prepunoj RBMA bini Sonara koji je od strane muzičke štampe proglašen jednim od najboljih setova spomenutog festivala. Nedavno je lanisrala i sopstevnu etiketu Heka Trax sa debi EP-jem “Luxor” koji je Billboard ispratio kroz “Track of the week” a BBC Radio 1 zavrteo nebrojeno puta.

 

 

‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ set

‘Live’ nastup dua Teengirl Fantasy (USA) & Nightwave (SCO) DJ set

 

 

Zanimljivo je spomenuti i da je Nightwave radila na pravljenju video igre “DJ Hero” gde su njeno telo i pokreti korišćeni za pravljenje ženskih karaktera u igri.

Lokalnu podršku i Mystic Stylez ekipu ovom prilikom predstavljaće Djevi  Feloneezy, Jackie Dagger i Stevie Whisper, a uzbudljiv doživljaj upotpuniće vizuelni umetnik Linnch vrlo specifičnim live vizualima.

Cena karte je 600 din.

 

FB event www.facebook.com/events/219229141596076/

TEENGIRL FANTASY – Live-
(R & S Records / True Panther Sounds / New York City)
www.soundcloud.com/teengirlfantasy

NIGHTWAVE
(Unknown to The Unknown / Glasgow)
www.soundcloud.com/nightwave808

LIVE VIDEO BY LINNCH
www.linnch.it/

FELONEEZY
www.soundcloud.com/felonyflats

JACKIE DAGGER
www.soundcloud.com/jackiedagger

STEVIE WHISPER
www.soundcloud.com/steviewhisper