Home

VESTI

Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

No Comments Najave

Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”Legendarni DJ Derrick May (12.04), jedan od pionira Detroit Techno-a, i zvezda u usponu – harizmatični Jimmy Edgar (13.04) dolaze ovog vikenda u klub "The Tube".

   

Ovaj duo stiže u okviru promocije zajedničke kompilacije “We love Detroit”, tako da će detroitska scena, jedna od najvažnijih u istoriji elektronske muzike, omati mali omaž ovog vikenda u Beogradu.

  

Derrick May, autor neprolaznog hita “String of life“, svrstava se u umetnike koji imaju nemerljiv doprinos razvoju elektronske muzike. Poznat je i kao MayDay i Rhythim is Rhythim, a sa školskim drugovima i kolegama, takođe važnim figura elektronske scene – Juan Atkinsom i Kevin Soundersonom, čini legendarnu trojku iz Bellevilla. (Bellevile Three). 

 

U klub “The Tube” 12. aprila dolazi posle nezaboravnog gostovanja 2010. godine, pa se s pravom očekuje da opet napravi paklenu atmosferu. Detrotska scena će imati mali omaž ovog vikenda, pošto u subotu (13. april) gostuje neponovljivi Jimmy Edgar. "Detroit techno rising star", kako ga još nazivaju, ujedno nastupa i u nastavku serijala „Tijana T presents“. Ima 30 godina, a polovinu života se bavi profi DJ-ingom. Još kao tinejdžer je puštao rame uz rame sa legendama May-om i Atkinsom, potpisao za čuveni britanski Warp Recordings, a trenutno je u K7 Records.

 

 

 Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

 

 

Njegova muzika varira od electro-funka, preko IDM-a do house-a, dubstepa i techna. Bez obzira na žanrovske odrednice, njegovi setovi su uvek sexy i energični, zbog čege su i žurke po pravilu usijane. Jimmy Edgar ima paralelnu karijeru kao grafički dizajner i modni fotograf, a zbog svoje harizmatičnosti i originalnog imidža, na njegovim nastupima ne izostaju devojke koje vrište u prvim redovima.  

 

Ovaj duo dolazi u okviru promocije zajedničke kompilacije We love Detroit. Derrick May nastupa u petak (12.04) zajedno sa Dejanom Milićevićem, koji imao nekoliko veoma zapaženih nastupa ove sezone, dok je u subotu podrška Tijana T. Karte za petak su 500, a za subotu 400 dinara. U petak će u klubu moći da se kupe i dvodnevne ulaznice po ceni od 600 dinara.

 

 

Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

 

 

Do kraja sezone kluba "The Tube" ostala su još samo dva vikenda. Sledeći petak (20.04) je rezervisan za nastup ekipe Noise Destructuion iz Novog Sada. Ovaj DJ duo spada među osnivače naše elektronske scene, a autori su i neprolaznog hita “Laki je malo nervozan”. Za poslednju nedelju (26.04) pravi specijalitet – iz berlinskog kluba Berghain, koji se smatra za nezvaničnu prestonicu klabinga, dolazi nam jedan od rezidenata Marcel Dettmann.

 

Derrick May – Strings Of Life

Derrick May @ Paradiso

Jimmy Edgar – New Touch