Home

VESTI

Lea Dobričić 7. juna na kragujevačkom jezeru Šumarice

No Comments Najave

Lea Dobričić 7. juna na kragujevačkom jezeru ŠumariceJoš jedna u nizu žurki zagrevanja, koje će najaviti osmo izdanje najvećeg festivala ljubavi u zemlji biće održana 7. juna na kragujevačkom jezeru Šumarice. Pravo sa Ibice u Kragujevac dolazi Lea Dobričić, jedna od najpoznatijih ženskih di-džejeva sa Balkana i prošlogodišnja pobednica prestižnog „Burn Residency“ takmičenja.
 
Ljubitelji elektronskog zvuka imaće priliku da čuju i Dušana Lazovića, koji će ove godine predstaviti Srbiju na najvećem svetskom takmičenju di-džejeva na Ibici. Publiku će zagrejati finalisti takmičenja „AfirmisanjeDJ“, dok će domaća podrška biti Bojan Ribić, di-džej Danilo i  Miloš Poledica.
 

Promotvna žurka počinje u 22 časa, a ulaz je besplatan. Prema najavama organizatora, posetioce očekuju brojne nagrade i iznenađenja.

Posle Kragujevca karavan ljubavi u Novom Pazaru i Novom Sadu

Posle Kragujevca, Lovefest karavan se seli u Novi Pazar, gde će 14. juna u Colosseum-u nastupiti Dejan Milićević. Iz Beograda dolazi i mladi di-džej i producent Kristijan Molnar, dok će ovogodišnje festivalsko izdanje u Novom Pazaru najaviti i rezident Lovefesta Nikola Vemić.

Sve Novosađane na petrovaradinskoj tvrđavi 21. juna čekaju di-džej Fakir i di-džej Z, deo pokreta Noise Destruction, Damir Zekiri i di-džej Klaus, kao i di-džejevi Lag i Gemini. Ulaz u „Borisov Atelje“ će koštati 100 dinara, a sav prihod od prodatih karata će biti uplaćen na račun Vlade Srbije za pomoć nastradalima u poplavama.

Istog dana u Smederevskoj Palanci Heineken Lovefest će najaviti Loco Baby & Lady Dee, di-džejevi Calavera & Manya, kao i di-džej Peter Portman.

 

 

 Lea Dobričić 7. juna na kragujevačkom jezeru Šumarice

Lea Dobričić 7. juna na kragujevačkom jezeru Šumarice

 

 

Nova lokacija i nove bine od 7. do 9. avgusta na festivalu ljubavi

Heineken Lovefest će ovog leta biti održan od 7. do 9. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Na novom prostoru, pored vrnjačkog Jezera, biće smešteno pet bina sa kojih će publika imati priliku da čuje različite muzičke žanrove – od house i tehno muzike, preko hip hopa, do poznatih melodija domaćih i regionalnih rok bendova.

Na festival ljubavi stižu svetska progressive house atrakcija Eric Prydz, kao i legende Detroit tehna Jeff Mills,  Kenny Larkin i Robert Hood. Program će obeležiti i holandska deep house zvezda Tom Trago, tech house dvojac Tiefschwarz, kao i britanski di-džejevi i producenti Mark Knight i James Zabiela.

Na Energy Stage-u nastupiće Adana Twins, Finnebassen, Doctor DRU, Tama Sumo, Boris Werner, kao i di-džej Makam i Levon Vincent producent i vlasnik renomiranog lejbla Novel Sound.

Ljubitelji tvrđeg zvuka imaće priliku da čuju Partibrejkerse, Kandu Kodžu i Nebojšu, Ramba Amadeusa, sastav S.A.R.S., veterane srpske hip hop scene – Bad Copy i Prti Bee Gee, kao i popularni crnogorski dvojac Who See. Svoje nastupe na Live Stage-u potvrdili su i hrvatska rok grupa Let 3, kao i Nikola Vranjković, Ritam Nereda i Goribor.

Nova cena trodnevne karte 1.999 dinara

Prema rečima organizatora, prvi kontigent karata po promotivnoj ceni od 1.599 dinara rasprodat je u rekordnom roku i nova cena ulaznica je 1.999 dinara. Sledeća cena trodnevnog paketa biće 2.499 dinara, dok će pred festival karta koštati 3.299 dinara. Posetiocima su na raspolaganju i VIP karte po ceni od 4.000 dinara. Karte za Heineken Lovefest mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima u Srbiji ili naručiti na kućnu adresu putem sajta www.lovefest.rs.

 

 

Lovefest promo žurka Novi Sad

Lovefest promo žurka Novi Sad

 

 

 

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall Jefferson, Carl Craig, Kevin Saunderson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub i Darko Rundek.

 

Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji. Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“. Više o festivalu: www.lovefest.rs