Home

VESTI

Lag & Federico Amoroso u Plasticu!

No Comments Najave

Lag & Federico Amoroso u Plasticu!U duhu noći veštica Drill priredjuje maskenbal za prave ljubitelje rejv kulture i podzemlja.

 
Spremite leteće metle, šešire i magične napitke pa da zajedno poletimo u nedogled. Preporučuje se naravno da ostavite glave kod kuće ili da je eventualno ponesete u rukama.

  

Lag (THEM / Mord Records)

Promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag je jedan od predstavnika novog talasa tehno umetnika.

Lako je iz njegovog zvuka primetiti da muzički put kojim je koračao nije uobičajen. Odrastavši na panku i zatim stekavši edukaciju u oblasti klasične muzike, Lag ipak pronalazi sebe u elektronskoj muzici, pre svega zbog velikih mogućnosti izražavanja kroz DJing, ali i kroz stvaranje autorskih numera. Odabrao je tehno kao platformu za svoje kreativno pražnjenje, ali je zadržao svoje prethodne uticaje prisutne i u novom zvuku koji generiše – sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav njegovi su glavni alati, i njihovom implementacijom u muziku on stvara potentnu kombinaciju koja opčinjava, pokreće i ujedinjuje.

Lagovi nastupi na Exitovoj glavnoj DJ bini, kao i nastup u legendarnom Berlinskom klubu Tresor, govore mnogo o njegovoj sposobnosti da drži pažnju publike i pruži joj intenzivno sonično iskustvo. Kroz organizaciju brojnih DJ žurki i radionica pod okriljem svoje organizacije 29524 Lag je ulagao napore da smanji razliku između „kvalitetnog“ i „poznatog“. Premeštajući svoju pažnju sa promotivnih aktivnosti na muziku, on stvara promenu koja rezultira ekstremno funkcionalnim DJ setovima, ali i sve primećenijom autorskom muzikom. Posle nekoliko pojavljivanja na raznim izdanjima, pre svega na domaćem lejblu Teskoba, njegov remiks Grvoskopine numere „Atopic“ pojavljuje se na vinilu u okviru lejbla Sect Records. Logičan nastavak je njegov prvi EP pod imenom „Stutter“ koji izlazi na Singularity Recordingsu, lebjlu poznatom po beskompromisnosti, a njegovim najnovijim izdanjima pod nazivima “Misfit EP” i “Fiend EP”, izdatom na vinilu u okviru MORD Recordingsa, naglašava kvalitet i unikatnost njegovog već prepoznatljivog zvuka.

 

 

 Lag & Federico Amoroso u Plasticu!

Lag & Federico Amoroso u Plasticu!

 

 

Lag odlučno nastavlja svoju misiju, a njegova vizija još uvek ne tinja. Nemilosrdna determinacija kojom odiše izaziva strahopoštovanje, i, zajedno sa njegovim muzičkim sposobnostima, predstavlja glavni razlog za njegovu rastuću popularnost. Lag je definitivno neko koga treba držati na oku, ali još bitnije – neko koga treba poslušati.

Federico Amoroso (Industrial Techno United / Skarn Division, Italy)

Mračno, sirovo i oštro su reči koje najbolje opisuju Federikov zvučni indentitet.

Eksplozivan ritam pun intenzivnih grubih distorzija, brz i metaličan industrijski zvuk je srž Federiko Amorosovih DJ i lajv setova.

Kad je u pitanju produkcija Federiko je poznat po mračnoj strukturi koja je sklop dron, industrijskog tehna, noise muzike, skroz do neo-klasicnih i ambijentalnih zvukova.

Vlasnik je Skarn Division etikete, eksperimentalnog projekta koji je umešan u prva tri izdanja velikih imena u industrijskoj muzici kao što su:

Positive Centre, Plukkk, Yuuki Sakai, Takaaki Itoh,
Dj Surgeles, Lucindo, Paul Birken, Hypnoskull, Ryuji Takeuchi,
Ontal, Tomohiko Sagae.

Ulaz – 600 RSD

Facebook event