Home

VESTI

Kultni elektronski projekat Deepchord iz Detroita u klubu 20/44

No Comments Najave

Kultni elektronski projekat Deepchord iz Detroita u klubu 20/44U okviru drugog po redu događaja u serijalu Haunted Dancehall, u petak 2. novembra u klubu 20/44 na Ušću po prvi put na našim prostorima će se predstaviti Rod Modell, kultni producent iz Detroita koji već 25 godina stoji iza projekata poput Deepchord ili Echospace, kao i istoimene izdavačke kuće.

    

Sa diskografijom koja se proteže na preko 60 izdanja, njegova prepoznatljiva produkcija smatra se najuspešnijim američkim pandanom etikete Basic Channel iz Berlina – oba kolektiva gajila su eksperimentalni pristup techno muzici koji je karakterisala atmosferična i meditativna mešavina apstraktnih zvukova i čvrstih ritmova.
   

Radio je remikse za Juana Atkinsa, Slam i mnoge druge.Ne treba izgubiti iz vida da Modell dolazi is postojbine techno muzike – Detroita – kao i da je na sceni aktivan od sredine 90-ih godina prošlog veka. Prava poslastica za ljubitelje dub-techno zvuka, Deepchord izdanja redovno su se pojavljivala i tokom poslednjih godina, a sasvim novi album "Sommer" upravo je objavljen za takođe legendarnu etiketu Soma iz Velike Britanije. Za istog izdavača se pojavio i prethodni, odlično ocenjeni album "Hash Bar Loops". U okviru scene na kojoj je aktivan već više od dve decenije, Rod Modell je stekao istinski kultni status, kombinujući apstraktne industrijske zvuke sa terenskim snimcima i surovim ritam mašinama.

 

 

 Kultni elektronski projekat Deepchord iz Detroita u klubu 20/44

Kultni elektronski projekat Deepchord iz Detroita u klubu 20/44

 

 

Publiku na brodu 20/44 očekuje više od sat vremena čiste techno muzike natopljene dub uticajima i duboko vezane za svoje detroitske korene. Kao i nedavno gostovanje Deadbeat-a u okviru premijernog izdanja Haunted Dancehall serijala, Deepchord će nastupiti uživo, uz DJ podršku Schwabe, Moodswingera i Milana Drče. Novi serijal u klubu 20/44 je saradnja kolektiva Dis-patch i  Disco Not Disco, a treća epizoda najavljena je za 15. decembar uz specijalnog gosta iz Francuske. Serijal će zatim biti nastavljen od februara 2013.
 
Kultni elektronski projekat DEEPCHORD iz Detroita u okviru druge epizode serijala Haunted Dancehall u klubu 20/44
 
www.facebook.com/dis.patch.festival
www.facebook.com/pages/Klub-2044/218851144794013