Home

VESTI

Koncert: Zona B u Domu omladene Beograda!

No Comments Najave

Koncert: Zona B u Domu omladene Beograda! Koncert grupe Zona B će se održati u petak 23. decembra u Domu omladine Beograda, sala Amerikana sa početkom u 21 h.

Grupa Zona B nastala je 1988. godine. Države iz koje je potekla više nema, ali njeni članovi i dalje uspešno sviraju, puni elana i emocija koje blues sa sobom neminovno nosi.

Ove godine rešili su da obeleže dve i po decenije postojanja, rezimiraju dosadašnju karijeru i održe što više dobrih koncerata.

Duda Bezuha: "Za sve ove godine snimili smo sedam albuma. Prva dva su bila na pločama, zbog čega smo veoma srećni – snimili smo pomalo zaboravljene ploče, s toplinom koju nemaju savremeni nosači zvuka.

Kroz bend su prošli mnogi muzičari, kao članovi ili gosti (Zoran Božinović, Tomislav Rakijaš, Jovan Savić, Ljubomir Đorđević…), a stalni članovi su Zdenko Kolar, Dušan Ristić, Dragan Stojanović, Petar Zarija i ja.

S nama su sarađivali i mnogi muzičari kojima blues i nije uža specijalnost.

Za dve i po decenije, Zona B imala je stotine nastupa, mnogo snimanja, bilo je i humanitarnih koncerata…

Da je ovaj žanr privlačan produkcijskim kućama i menadžerima, možda bi moglo i više da se odsvira, ali to i nije muzika za široke mase.

Ponosimo se snimcima naših nastupa uživo. Na koncertu u okviru Jazz festivala 1991. s nama je nastupio i čuveni Buddy Guy."

 

 

 Zona B

Zona B

 

Snimili su novi CD "Joker" sa četrnaest autorskih pesama.

Muzički izraz  je vrlo svež i originalan i malo pomeren u odnosu na klasičan blues.

Sve pesme su na engleskom jeziku. Zona B je snimila album "Joker"  na stari dobar način – sve uživo i svi članovi grupe zajedno. 

Tako postižu najbolju emociju, jer jedan drugog inspirišu i svirka dobija nepredvidive momente.

Uvek ostavljaju mesta za improvizaciju, pa se mnogo toga desi u trenutku…

Sviračko i pevačko umeće tada dolazi do izražaja, za razliku od ove nove muzike, gde često dobri programeri ne znaju da sviraju.

Snimili su i pesmu posvećenu teniseru Novaku Đokoviću, u čast svemu što je uradio za sve nas. Posvetili su mu jedan blues, veseo i optimističan, bez ikakvih skrivenih namera i želje da koriste taj veliki brend.

Zato se u pesmi koristi samo Noletov nadimak Joker, pa ko zna – zna…

 

 

 Zona B

Zona B

 

 

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB-a, po ceni od 500 dinara.

www.zona-b.com
www.domomladine.org