Home

VESTI

Klupska RE:animacija 34

No Comments Najave

klupska RE:animacija 34Klupska RE:animacija zamišljena je kao platforma na kojoj će se učmaloj novosadskoj publici približiti moderna elektronska muzika.

 

Za ovih 33 žurke, scena je znatno zaživela, veliki broj organizacija se aktivirao, a samim tim porasla je i potreba naših posetioca za svežim i uvek novim imenima.

 

Upravo zbog toga, a i da bismo publici objasnili da dobru muziku puštaju i nepoznata imena, odlučili smo se da u goste pozovemo sidnejsko-berlinsku damu Michelle Owen.

 

Kada odrastete u sidnejskim prodavnicama ploča, što vas odvede ka audio inženjeringu, vrlo je očekivano da će muzika definisati vaš život.
 
Michelle Owen je prvo bila zaljubljenik u električnu gitaru, što je krunisano, između ostalog, radom na albumu poznate australijske grupe The Church. Ekspanzijom house muzike i kako sama kaže, neverovatnim iskustvom na dočeku Nove godine uz Denny Tenaglia-u, odlučila je da uplovi u svet elektronske muzike.  
 
 
klupska RE:animacija 34
klupska RE:animacija 34

 
Nakon svega tri godine, Michelle je vrtela ploče u najpoznatijim sidnejskim klubovima: Yu, Home, Tank, Sound on Sunday, a usledili su bukinzi na festivalima Field Day Festival i Good Vibrations, poznatim i poštovanim u svetskim klabing krugovima. Međutim, sve se promenilo nakon urnebesnog puta na Ibicu na kom je, baš kao i hiljade drugih, bila opčinjena legendarnim DC10 i DJ-evima: Loco Dice, Tanja Vulkano i Steve Bug. Ubrzo je usledila saradnja sa velikim Get Physical label-om i njegovim vlasnicima Booka Shade, MANDY, DJ T, koji su je, upoznajući njene sposobnosti, više puta zvali da radi sa njma.
 
Te godine se preselila na Ibicu, radila kao rezident na Circo Loco večerima i sarađivala sa Ibiza Rocks. Posle leta se na kratko preselila u London, gde je zajedno sa, opet moramo istaći, slavnim Ben Watt-om, producentskim delom dua Everything But The Girl, na njegovoj izdavačkoj kući Buzzin Fly Records. Iz Berlina je zatim usledio poziv od strane Beatport-a koji joj je omogućio boravak u centru elektronske industrije.
 
Iz berlinskog perioda, koji i dalje traje, izdvaja se rezidentura u novootvorenom klubu Dice, nastup na jednom od najčuvenijih tajnih događaja “Jackson”, kao i nastup na milionsko posećenom Love Parade u Dortmundu, gde je radila pod okriljem Pulse radija u kom se i danas bavi novinarstvom. Ovu godina obeležiće izdanja za Lost My Dog i Dirt Crew Recordings.  
 
Iako smo sigurni da su male šanse da ste čuli za Michelle Owen, pozivamo vas da verujete u naš odabir. Jer, jedno je sigurno – osoba koja iza sebe ima Beatport, Pulse Radio i Get Physical, vredna je naše pažnje.

Nije an odmet pomenuti da će joj društvo praviti (ko drugi, nego) Dark Angel, naša poznata DJ-ica.

 
 
 
Klupska RE:animacija 34
Ritmo Latino, Novi Sad
Subota, 20. mart 2010.
 
Michelle Owen
http://www.soundcloud.com/michelle-owen
 
Dark Angel
http://soundcloud.com/dark-angel-aka-dtss
 
Ulaz besplatan