Home

VESTI

klupska RE:animacija 33

No Comments Najave

klupska RE:animacija 33

Nakon februarske pauze, AlterNacija i Latino nastavljaju saradnju klupskom RE:animacijom 33!

 

Ovog puta ugostićemo Jan Nemečeka, nekadašnjeg najtalentovanijeg producenta u Srbiji, sada već afirmisanog DJa regionalnog karaktera. Uz njega će nastupati Klaus, najmlađi AlterDJ.

Budući da potiče iz muzičke porodice, nije bilo veliko iznenađenje što je Jan sa tek deset godina komponovao muziku za nekoliko reklama i dečiju seriju “Znam i ja ponešto”. Nakon sage sa primitivnom ritam mašinom i magnetofonom, zanima se sintisajzerima i kompjuterskim softverom, što rezultira aktivnim bavljenjem ambijentalnom muzikom i multimedijom. 

 

Njegovi prvi tech, techno radovi se događaju 2006. kada sa 17 godina nastupa na Exitu, što ga čini jednim od najmalđih solo umetnika na festivalu ikada. Godinu dana kasnije učestvuje u osnivanju jednog od prvih domaćih netlabela – Norbu, gde se pod pseudonimom Kalope, okreće eksperimentalnijoj strani elektronike, minimala i housea.

Već 2008. je stigao i do cenjenog Belgrade Coffe Shop-a, sa vodećom numerom svog EP prvenca Multyply, izdatog za Traffica Records. Tada razvija i svoj Live PA nastup, koji da vas podsetimo, znači kombinovanje sekvenci iz isključivo sopstvenih numera. 

 
 
klupska RE:animacija 33
klupska RE:animacija 33 
 
 
Pored solo izdanja, Jan trenutno radi sa Danilom Tomićem na nekoliko projekata od kojih se izdvaja J-House sa fokusom na house stranu elektronske muzike.

Imajući u vidu jednu od zaista najimpresivnijih biografija regionalnog DJ-ing sa još uvek 20 godina, Jan Nemeček je sigurno ime koje ćemo pamtiti. Zato u subotu, 6. marta, nemojte propustiti da čujete njegov nastup, posebno jer ga prati velika pristalica italijnaskog techa, naš Klaus.

 

 

 

klupska RE:animacija 33
Subota, 6. mart

Ritmo Latino, Novi Sad
Ulaz besplatan

Line up:
Jan Nemeček / www.myspace.com/jannemelek
Klaus / www.myspace.com/klauspuh