Home

VESTI

Karneval Mississippi

No Comments Najave

Belgrade Dixieland Orchestra "Karneval Mississppi"

Sekretarijat za kulturu grada Beeograda i ove godine svim ljubiteljima jazz muzike poklanja još jedan Tradicionalni Svečani Koncert THE BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA  u najprestižnijoj koncertnoj sali ove zemlje, Zadužbini Ilije M. Kolarca, u nedelju, 24. maja u 20h.

Naziv koncerta je “Karneval Mississippi”, a repertoar sačinjavaju najpoznatije kompozicije tradicionalnog, izvornog jazza. I ovog puta Orkestru će se na sceni pridružiti atraktivni plesni sastav "The Dixie Dance Show", naš jedini gospel hor "The Belgrade Advent Choir", ali i nekoliko gostiju iznenaÄ‘enja.

Kao i uvek do sada, koncert će i ovoga puta predstavljati svojevrstan praznik jazz umetnosti i vrhunskog muziciranja. Orkestar je svojoj vernoj publici pripremio novi muzičko-plesni spektakl prepun iznenaÄ‘enja, novih-starih kompozicija i koreografija uz gostovanje brojnih eminentnih jazz umetnika naše Prestonice.

 

Belgrade Dixieland Orchestra "Karneval Mississppi"

 

Ansambl od čak 40 (četrdeset!!!) izvoÄ‘ača garantuje zaista vrhunsku zabavu i provod uz muziku staru punih 100 godina, koja, kao što je poznato, ni danas ništa ne gubi na svom kvalitetu, kulturološkom značaju i atraktivnosti. Biće to za sve nas još jedno predivno putovanje kroz vreme i važan dokument o negovanju Jazz tradicije u našoj zemlji.

The Belgrade Dixieland Orchestra, naš renomirani, evropski priznati sastav tradicionalnog jazza, krajem prošle godine je izdao svoj treći CD pod nazivom Jazz Museum za izdavačku kuću PGP RTS, na kome su se po prvi put kod nas našle kompozicije sa samog ossvita jazza, najvažnije umetnosti 20.veka.
Beogradski Diksilend Orkestar su:
Vladimir Racković, Sava Matić, Veljko Klenkovski, Bodin Draškoci, Aleksandar Miletić, Ivan Maksimović, Miloš Milosavljević i Aleksandra Bijelić k.g.

Zašto KARNEVAL MISSISSIPPI Vladimir Racković je rekao:” Svaki naš koncert nosi u sebi puno pozitivne umetničke energije i pravi, istinski karnevalski duh. A pošto je jazz prvobitno i nastao kao muzika za zabavu i ples, ostaje nam samo da pozovemo sve ljubitelje ove divne umetnosti da se zajedno ukrcamo na jedan zamišljeni parobrod i još jednom krenemo Misisipijem u ludi provod uz čarlston, paklene duvače i magični gospel hor. Biće to još jedan karneval za pamćenje! Dobrodošli na “Karneval Mississippi”!!!

Više informacija o Dixielandu možete naći na:  www.belgradedixielandorchestra.com