Home

VESTI

Kangding Ray @ Drugstore

No Comments Najave

Kangding Ray @ DrugstoreDa li ste raspoloženi  za neobičan i hiperrealan zvuk ispunjen mračnom poezijom, kosmičkim visinama i melanholičnim hi-definition dubinama, za noć u kojoj će muzika postati cilj po sebi, bez obzira na odredište.

    

Naši dragi sonični putnici, prizivamo Kangding Ray da nas kroz noć vodi, uz pratnju A//O, Filip Xavi-ja i SAUD-a.

  

Line up:

Kangding Ray LIVE
Filip Xavi
A//O LIVE
SAUD

David Letellier, poznatiji kao Kangding Ray, stvara muziku uspešno održavajući uzbudljivu ravnotežu između techno i nešto eksperimentalnijih zvukova. Već skoro eceniju on izdaje muziku na etiketama Raster-Noton i Stroboscopic Artefacts, dva lejbla koji omogućavaju njegovom kompleksnom zvuku da stalno testira granice trukture, ritma i zvuka. Njegov debi album "Stabil" izašao je 2006. godine od kada je prisutan i razvijan njegov jedinstven perfekcionistički pristup, obojen ecifičnom vitalnošću. "Razvijao sam se nekoliko godina po spoljnim rubovima klupske kulture, gde se techno preklapa sa različitim eksperimentalnim i avangardnim anrovima. Iako nameravam da nastavim slobodno da istražujem tu zonu, takođe sam želeo da na scenu vratim nešto jako, lepo i funkcionalno u isto vreme, sa dovoljno araktera da bude i uzbudljivo ".

 

 

 Kangding Ray @ Drugstore

Kangding Ray @ Drugstore

 

 

"Solens Arc" iz 2014. i "Cori Arcane" iz 2015. godine su njegovi najpriznatiji albumi u kojima je kombinovao svoju moć da stvori pravolinijski klubski techno bez gubitka umetničkih nijansi. On odustaje od konvencionalnih ritmova i standardnih tonova kako bi omogućio sofisticiranu vezu između sirovih mašina i visceralne duše. 2017. godine objavio je "Hiper Opal Mantis" na Stroboscopic Artefacts-u, svojevrsno istraživanje centralnih tema techno muzike kao "mističnog rituala kolektivnog plesa,  etosa oslobođenja i tolerancije”.