Home

VESTI

Izađi i sviraj! – Pokaži šta znaš!

No Comments Najave

Izađi i sviraj! - Pokaži šta znaš!Novosadski omladinski centar CK13 je 3. juna predstavio finale konkursa za mlade bendove “Come Out And Play”.

Prijava mladih grupa za učešće na konkursu se završavava i on ulazi u drugu fazu – predstavljanje bendova na koncertima u CK13 u toku juna, jula, septembra i oktobra.

 

Ovim Konkursom CK13 je otvorio prostor mladim i neafirmisaniim bendovima, izvođačima/izvođačicama i svima koji nemaju priliku da često i li uopšte nastupaju.

 

 

Izađi i sviraj! - Pokaži šta znaš!

Izađi i sviraj! – Pokaži šta znaš!

 

Cilj organizatora je da zajedno sa podstakne mlade muzičare da i dalje nastave sa radom, kao i da im se omogući da se predstave publici.

Ovo je praktično nastavak aktivnosti Omladinskog centra CK13 u dosadašnjoj podršci mladim bendovima, a Konkrs je raspisan u želji da afirmiše nezavisnu muzičku scenu, da pomogne neafirmisanim izvođačima, kao i da unapredi i razvije rad samog Centra.

U izboru bendova koji ć nastupiti, organizatori su se trudili se da prvenstveno daju prostor autorskim mladim benovima, koji rade kraće od 4 godine, bez obzira na žanr i koji do sad nisu imali prilike da nastupaju u Novom Sadu ili u Klubu CK13.

Koncertni dan za konkurs je četvrtak, koncerti su podeljeni na žanrovske večeri, a prvi koncert mladih bendova je zakazan za 10. jun kada će nastupiti: Omnia, Infidel, Inquisitia.

 

 

 

 

Izvor:

B92 Kultura