Home

VESTI

improvE i2.15 veče elektroakustične muzike

No Comments Najave

improvE i2.15 veče elektroakustične muzikeimprovE 2.15 – Treći mesec u novoj, drugoj koncertnoj sezoni beogradskog kolektiva improvE po prvi put predstavlja goste iz Zagreba. Veče otvara novi serijal ImprovEars, sa temom “Rana hrvatska elektronska muzika”.

  

Novi serijal improvEars – čisto slušanje. Improve ima čast da predstavi retke snimke rane hrvatske elektronske muzike iz kolekcije Višeslava Laboša. Prikupljana tokom više godina, na osnovu zapisa o emitovanju na radijima bivše Jugslavije a i šire, ova kolekcija sadrži neobjavljivane radove Branimira Sakača, Miroslava Miletića i Igora Kuljerića nastale u Zagrebu i Rijeci 60-ih i ranih 70-ih.
 

Novi serijal improvEars – čisto slušanje muzike, ima cilj da predstavi snimljenu muziku koja se ne može (lako) čuti uživo, pronaći na internetu ili izvesti. Sa akcentom na istoriji i ličnim kolekcijama, privatnim izdanjima i pronadjenim zvučnim zapisima.

Kapec / Labosh duo
Ivan Kapec (gitara)
Višeslav Laboš (gramofoni)

Zagrebački elektroakustički muzički kolektiv Kapec / Labosh duo formiran je iz želje za improvizacijom zvuka kao neponovljive linije kontakta u prostoru i kao pokušaj ukidanja vremena između proizvodnje i prezentacije muzike, čineći na taj način muzičara posebno neprimetnim i omogućujući mu vreme za posebnu koncentraciju prema zvuku čime se kvalitet muzike u celini povećava.

Ovi navedeni principi prilično su pročistili načine doživljavanja muzike pa tako i njeno izvođenje koje se ovde više uopšte ne odvaja od njenog stvaranja, ne predstavlja se i ne prodaje ničim osim samim zvukom. Kapec / Labosh duo kombinacija je analognog i digitalnog zvuka, akustike i elektronike, evolutivni umetnički iskorak prema "totalnoj" muzici u kojoj izbor instrumenta i stila zavisi od trenutka i raspoloženja, da bi se onda pretočili u komunikaciju koncentrisanih zvučnih subjekata.

www.soundcloud.com/loopchambermusic

 

 improvE i2.15 veče elektroakustične muzike

improvE i2.15 veče elektroakustične muzike

 

 
Ivan Kapec – gitarista i kompozitor, rođen u Zagrebu, 1970. Završio je srednju muzičku školu “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu na odseku za jazz i popularnu muziku.

Danas svira paralelno u sastavima Kapec Labosh duo i Capisconne Electro Unity. Do sada je nastupao, osim u Hrvatskoj, i u Sloveniji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, SAD-u, Češkoj, Turskoj i Italiji.

 

Višeslav Laboš – muzički producent i DJ. Rođen u Zagrebu, 1978.g. Prvi samostalni album "Method of Dehumanization" objavljuje 2004.g. za Egoboo.bits. Autor je muzike za pozorišne i plesne predstave u produkciji Montažstroja, Bad.CO.-a, Zagrebačkog plesnog ansambla i Ivane Popović.

Održao je glazbene nastupe i postavljao zvučne instalacije na raznim festivalima suvremene elektrosnke muzike: SAD, Nemačka (Peripherie 3000), Italija (Biennale za mlade umetnike Evrope), Švajcarska (Anorg Fest), Austrija (Spring Festival), Slovenija i Srbija (Chinch).  

Igor Čubrilović & Lukatoyboy

Igor Čubrilović (gitara)
Lukatoyboy (elektronika)

Predstavnici beogradskog kolektiva improvE, prvi put nastupaju kao duo.

www.soundcloud.com/igor_cubrilovic
www.soundcloud.com/lukatoyboy

http://i2.rs

Subota 15. mart
Kulturni centar Rex, Jevrejska 16
20:00
250 RSD