Home

VESTI

Heineken StarMuse Special No.2

No Comments Najave

Mathew JonsonHeineken StarMuse nastavlja da ljubiteljima elektronskog zvuka u Beogradu pruža dobar provod, i tim povodom predstavlja Special 2 – na kojem će nastupiti Mathew Jonson i John Acquaviva, legende elektronske muzičke scene.  

Heineken StarMuse Special 2 će se održati 25. juna u bašti Sava centra, a pored pomenutih pionira elektronske muzike, nastupiće Alex Monster i Narcis Jr. kao domaća podrška.

Heineken ima u planu da tokom 2010. godine organizuje veći broj muzičkih dešavanja u Srbiji pod imenima Music Acts i Special, a koji će se razlikovati samo u veličini.

 

Tako Heineken StarMuse Special, predstavlja muzička dešavanja za manji broj posetilaca, koji kvalitetom produkcije i izvođača uvek pruža samo najbolje.   
Karte se u pretprodaji mogu naći od 8. juna u Bilet Servisu (www.biletservis.rs), po ceni od 700 dinara, a mogu se i poručiti na telefon 065 54 55 188
Mathew Jonson

 

 

John Acquaviva
 John Acquaviva
 
 

Mathew Jonson, jedan je od istaknutijih producenata i dj-eva elektronske muzike i čovek koji je kreirao brojne uticajne numere za etikete poput Sub Statica, Minusa, Perlona, Kompakta, Arbutusa i njegove novoformirane izdavačke kuće Wagon Repair.

Ovaj kanađanin često se nalazio na vrhu top lista sa svojim numerama: Decompression, Marionette, Folding Space, Typerope, i Return of the Zombie Bikers, a kolege kao što su, Gilles Peterson, Richie Hawtin, Tiga, Sven Vath i Laurent Garnier uvek su neke od njegovih numera ubacivale u svoje dj nastupe.  

Veoma je cenjen i poštovan od strane muzičkih magazina URB, FACT, DJ, GO, Raveline, Trax i Groove od kojih je  primio i priznanje za najboljeg producenta za 2004. godinu.

Zvuk koji ga karakteriše je prepun različitih stilova od techno-a, jazz-a, house-a do drum 'n' bass-a. Upravo to mešanje stilova je njegova inspiracija, ali i zaštitni znak, jer stil koji je proistekao iz mešavine ovih ritmova je tech-fusion zvuk, svojstven Mathew Jonson-u.

Sposobnost da improvizuje i nastupa sa drugim izvođačima u živoj svirci, dovela je Mathew-a do učešća u veoma uspešnoj muzičkoj formaciji Modern Deep Left Quartet i Cobblestone Jazz sa kojima je razvio internacionalnu reputaciju za njihove kompozicije, bilo da su snimljene sesije ili živi nastupi.

Mathew je sarađivao sa mnogim kolegama, konstantno tražeći neki novi pristup elektronskoj muzici. Pojavljivao se na mix albumima Karla Krega, Daniela Bela, Adama Bejera, Monike Kruz i Rikarda Vilalobosa i remiksovao za izvođače kao što su Chemical Brothers, Moby i Nelly Furtado.
 

 
Mathew   Jonson i John Acquaviva
Mathew Jonson i John Acquaviva

John Acquaviva

Sa nenadmašnim zaveštanjem u svetu analogne i digitalne elektronske muzike, John Acquaviva se može pohvaliti ogromnom listom dostignuća u skoro svim aspektima sveta muzike. Pored nebrojeno mnogo hitova, produkcijskog rada i boravka na vrhu muzičkih top lista, John je svoje vreme posvetio i ponovnom pokretanju izdavačke kuće Definitive Recordings, koja se bavi i podrškom mladih umetnika kao što su Olivier Gaicomotto, Kid Dub, Robot Needs Oil/Greg Kobe i drugi.

Neumorni Acquaviva je stalno u pokretu i zahvaljujući njegovom talentu nastupao je na brojnim festivalima kao što su Benicassim, Global Gathering, Kaballah, ali i prestižnim svetskim žurkama širom sveta: Privilige 2008 (otvaranje sezone na Ibizi), klub Space sa Denijem Tenaljom, Nikijem Bičom u klubu Marbella, Cocoricco u Rikoneu, i bliže kući u Torontu, kanadskom novom  klubu Circa.

John je svoju internacionalnu karijeru započeo 1989. sa Richie Hawtin-om osnovavši jednu od najpoznatijih i najuticajnijih svetskih techno izdavačkih kuća, Plus 8 Records, a 1993. njih dvojica su osnovali Definitive Recordings, koja danas slavi 17. godina legendarnih klupskih i underground hitova.

Kao potvrđeni pionir nove muzike i ideja, John je učestvovao u lansiranju www.Beatport.com, najvećeg svetskog internet portala za skidanje ''dance'' muzike. Njegova internacionalna karijera se rasprostire na više od dve decenije, a na više od nekoliko hiljada žurki John-a je čuo ogroman broj ljudi koji i dalje uživa u njegovim nastupima i stalno traži još.
 
Heineken StarMuse je novo ime za prepoznatljiv muzički koncept koji je već dugi niz godina prisutan na našoj muzičkoj sceni pod različitim nazivima (Heineken Technology, Heineken Music) i po kome je ovaj brend piva prepoznatljiv svim ljubiteljima dobrog zvuka i odličnog provoda.