Home

VESTI

Guti: Haus sa latino prizvukom u klubu “Tube“

No Comments Najave

Guti: Haus sa latino prizvukom u klubu “Tube“DJ Guti iz Argentine, prepoznatljiv po haus zvuku sa džez i latino prizvukom, nastupiće u petak u klubu "Tube".

 

Kritičari ga opisuju kao nekoga ko je uspeo da pomiri nit između dip andergraunda i komercijalne muzike, a o Gutijevom kvalitetu dovoljno govori to što Carl Cox i Ricardo Villalobos imaju njegovu produkciju u svojim setovima.

 

Guti je tehno muzikom počeo da se bavi 2006. godine, ali je pre toga bio vrhunski džez pijanista.

 

Punio je stadione širom Južne Amerike i dobitnik je zlatne ploče kao jedan od najboljih rok muzičara ovog dela sveta u poslednjih deset godina.

 

Baš zbog toga njegovi setovi danas ima unikatan pečat i opisuju se kao zagonetna, ironična i kreativna fuzija elektronske muzike sa, samo njemu svojstvenim, džez i latino elementima. Sa tim stilom se izdvaja kao jedan od najzapaženijih producenata južnoameričke house scene, a osim u rodnom Buenos Ajres ostavio je dubok trag u  klubovima u Berlinu, Dizeldorfu, Atini, Čikagu, kao i čuvenoj “Fabrici” u Londonu.

 

 

 Guti: Haus sa latino prizvukom u klubu “Tube“

DJ Guti

 

 
Moja filozofija da sam stvaram svoj put. Kad pravim muziku, nikad ne krećem sa mišljenjem da neka stvar ima latino prizvuk, već da je to prava numera za mene. Kao kad pričate nešto, ritam je za mene izgovor da ispričam muzičku priču i toga ne mogu da se otarasim, prati me svuda gde idem – kaže ovaj umetnik.

 

Guti se na globalnom planu proslavio se kao "Desolat Artist" sa svojim live nastupima, a svoj prvi album "Patio de Juegos" izdao je u martu 2011. godine za prestižni lejbl "Desolat" koji drže Loco Dice & Martin Buttrich. I kao producent izdaje za brojne etikete među kojima su i "Supplement Facts", "Crosstown Rebels", "Wolf and Lamb"… Trenutno i najpoznatiji svetski di džejevi imaju Gutijevu produkciju, a osim Carla Coxa i Ricarda Villalobosa to su i Stacey Pullen, Loco Dice, Luciano, Marco Carola, Nic Fanciulli…

 

 

 Guti: Haus sa latino prizvukom u klubu “Tube“

Ana D

 

 

Publiku u klubu "Tube" će za Gutijev nastup "zagrevati" Tijana T. i Maja Uzelac. Ulaz do ponoći je slobodan, dok se posle plaća 300 dinara.

Ipak, prava moć dama gramofonima će se pokazati dan kasnije, kad će pogled na di džej pult kluba "Tube" biti zaista retko lep. Naime, za njim  će se naći Ana D, Kristina Lalić, Lady Dee i Loco Baby. Ulaz se ne plaća.