Home

VESTI

Freedom Music dovodi svetska imena elektronske muzičke scene

No Comments Najave

Freedom Music dovodi svetska imena elektronske muzičke sceneFreedom Music nastavlja svoje muzičko putovanje i još jednom u naš grad, 7. aprila u 22 sata u Depo Magacin, dovodi velika imena svetske, elektronske muzičke scene, Kevina Saunderson-a, njegovu grupu Inner City i pionira, začetnika house žanra – Frankie Knuckles-a.

Posle nezaboravnog nastupa Hernan Cattaneo-a u oktobru prošle godine, FM dovodi u Beograd neka od najvećih imena house zvuka.

 

U pitanju je kreator nezaboravnih hitova "Good Life" i "Big Fun" – Kevina Saunderson-a i njegovu dugo očekivanu grupu Inner City i pionira i začetnika house žanra – Frankie Knuckles-a, poznatijeg pod nadimkom "The Godfather of House".

 

"Inner City" je imao pet “UK top 20” singlova od kojih su četiri osvojila i same vrhove „US dance“ top liste. Dugo očekivani povratak grupe „Inner City“, koja kombinuje oštar, futuristički groove Detroit scene sa energičnim R&B i gospel vokalima, pomaže definisanju perioda u kome se house i tehno zvukpomeraju i od podzemnih fenomena, stižu do Top 10 liste, utirući put za stotine dance hitova koji su usledili.

„Izuzetno sam srećan što imam priliku da podelim sjajnu energiju sa neverovatnom publikom u Beogradu,“ izjavio je Kevin Saunderson.

 

 

Freedom Music dovodi svetska imena elektronske muzičke scene
 Freedom Music dovodi svetska imena elektronske muzičke scene
 

Knuckles je sarađivao sa mnogim poznatim imenima iz sveta muzike, poput Mary J. Blige, Sounds of Blackness, Michael Jackson, Janet Jackson, Diana Ross, Luther Vandross, Michael Bolton, Toni Braxton. Ne propustite priliku da na predstojećoj Freedom Music žurci, uživo vidite i čujete „The Godfathera-a“ vašeg omiljenog zvuka.

Podršku iskonskom house zvuku, sjajnoj atmosferi i vrhunskoj produkciji, pružiće DJ Pookie, vodeće ime domaćeg, klupskog provoda.

Veliki broj karata za ovaj događaj namenjen je vlasnicima Freedom Music Pass-a (više informacija o njemu, možete saznati na samoj žurci). Ograničen broj karata će se naći u slobodnoj prodaji, na prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 1000 dinara. Freedom Music, subota 7. april u 22h, Depo Magacin –Travnička 3.

 

 

Inner City
Inner City
 
 

Kevin Saunderson, osnivač Inner City-ja, rođen je u Bruklinu 1964. godine, ali je odrastao u Detroitu. Dok je stvarao jedne od najvećih muzičkih hitova“Good Life” i “Big Fun”, nije ni sanjao da će doživeti toliki uspeh i kaže:“ Samo sam želeo da napravim stvari, koje mogu da puštam u klubu”.

Radio je pod mnogobrojnim pseudonimima: E-dancer, Esseray, Inner City (originalno Inter City), Kaos, Keynotes, Kreem, KS Experience, Reese, Reese & Santonio, Reese Project, Tronikhouse, The Elevator.

Inner City je imao pet “UK top 20” singlova od kojih su četiri osvojila i same vrhove US dance top liste, od svog debija “Paradise” (1989). Na albumima “Fire” (1990), Praise (1992) i Testament 93 (1993) razvili su svoj zvuk, prefinjeniji sa više soul-a. 1995. izdaju "Hiatus", praćen singlovima "Your Love" i "Do Me Right" objavljen 1996. U to vreme pevačica Paris Grey je, baš kao i Ann i Kevin, želela da se posveti porodici i podizanju dece. Grupa je tada odlučila da neko vreme napravi pauzu.

Frankie Knuckles, pionir house muzike, rođen je u Njujorku1955. godine. Karijeru je započeo 70-tih godina kao DJ uKontroverznom klubu “Continental Baths“u Njujorku.

Krajem sedamdesetih se seli u Čikago, gde radi kao resident DJ u klubu„The Warehouse“ i popularizuje Chicago house pravac. Kao jedan od začetnika “House“ muzičkog žanra, zasluženo je dobio nadimak„The Godfather of House“. Sredinom osamdesetih, F. Knuckles započinje svoju produkcijsku karijeru sa remiksom pesme „Let no man put asunder“ od First Choice-a. Na turneji po Japanu F. Knuckles upoznaje DJ Satoshi Tomiie-a. Sarađujuna numeri „Tears“, koja je izdata za ffrr / Polygram UK i postala je pravi klasik.