Home

VESTI

Elektrana, Radijacija 1, karta za Exit?

No Comments Najave

Elektrana, Radijacija 1, karta za Exit? Exit festival i Elektrana vas pozivaju na Radijaciju 1. Niste znali šta je to?

Radioaktivnost ili radijacija je spontani proces u kojem se atomsko jezgro (elektrana),emitujući jednu ili više čestica ili kvanata elektromagnetnog zračenja (EXIT stage, žurke, web), preobražava u drugo jezgro (radio.elektrana.net).

Sada, Elektrana planira svoj prvi big bang. Epicentar će biti Omladinski centar CK 13.  Nakon više eksperimentisanja u kontrolisanim uslovima, veliko crveno dugme pritisnućemo 4. juna, tačno u 22h.

 

U prostoru će se naći Gajgerov brojač i najviše ozračenom obezbediti četvorodnevni e-spa tretman na Petrovaradinu, tokom trajanja EXIT festivala.

Doprinos istraživačko – naučnom radu možete pružiti svojim prisustvom i donacijom od 100 RSD.

 

U nadi da će se i on otopiti, u kamenu će biti zapisana imena glavnih aktera:

neoModern aka Nemanja Stojanović je odrastao na bendovima poput Joy Division, The Cure, Depeche Mode, Kraftwerk, i samim tim ima veoma jasan stav kad je reč o muzici. Elektro koji pušta je fuzionisan kroz new-wave/synthpop tako da neoModern izuzetno sebično bira pesme u svojim setovima.

Protoscientists imaju parolu koja glasi: We Sold Our Bodies For Science, što je pored njihovog odabira elektro muzike i više nego dovoljno da shvatite zašto su Julien (Nemanja Vukmanović) i Robotica (Marija Tubić) pravi Protoscientists.

NeeT Injapan je aranžman u okviru koga dobijate dve devojke, Nevenu Krunić i Tijanu Radić, koje su lepe, pametne, zanimljive i sa bogatim ukusom za muziku, u paketu. Ono što njih dira a vas će sigurno pomeriti jeste šarenolikost elektra koji praktikuju.


Mr. Cash
ili Nikola Sladaković je mladi Beograđanin koji uz primamljive zvuke elektro nota nakon burnog vikenda opušta vaše živce vraćajući vas u budućnost nedjeljom na Radio Elektrani. Trenutno svoj muzički izraz ispoljava mešavinom elektra i itala s početka osamdesetih a kao glavnu inspiraciju za to nalazi u periodu u kom se rodio i u kom je odrastao.
 
Tashana, to jest  Nataša Vujkov je tu da platno, zidove i ostatak prostora ulepša, da nacrta ako nekome nešto nije jasno, i da za buduće generacije snimi ovaj spektakl.

Ovakvo zračenje je dobro za zdravlje. Stvarno. 

 

 

 Elektrana, Radijacija 1, karta za Exit?

 Elektrana, Radijacija 1, karta za Exit?

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org