Home

VESTI

Editorsi stižu u Zagreb, Klub Aquarius

No Comments Najave

Editorsi stižu u Zagreb, Klub AquariusPrvi put u Zagrebu održali su impresivan nastup na T-Mobile INmusic festivalu. Drugi put će se predstaviti u manjem, intimnijem prostoru, i to 18. aprila u klubu Aquarius.

 

Ovaj zanimljivi sastav iz Birminghama, osnovan 2002. godine, čine Tom Smith (vokal/gitara), Chris Urbanowicz (gitara), Russell Leetch (bas gitara) i Ed Lay (bubnjevi), a predstavljaju pesme sa poslednjeg albuma "In This Light and on This Evening".

Editorsi su do sada izdali tri studijska albuma koji su osvojili top liste i dostigli platinast tiraž i sastavu osigurali nominacije za prestizne nagrade – prvi album " The Back Room" donosi im nominaciju za Mercury Prize, a drugi "An End Has A Start" nominaciju za Brit Awards. Kritika ih hvali, a The Mail On Sunday ih naziva drugim sastavom decenije nakon Artic Monkeysa.

 

 

Editorsi stižu u Zagreb, Klub Aquarius
Editorsi stižu u Zagreb, Klub Aquarius

Debitantski singl "Bullets" izdaju početkom 2005. godine, u limitiranom izdanju koje biva rasprodano u istom danu. Vec ih tada pocinju usporedjivati s bendovima poput Joy Division, Echo & The Bunnymen i Interpol. Nakon sljedeceg singla pod nazivom "Munich", koji se pozicionira visoko na britanskim top listama singlova i postaje njihov prvi Top 10 singl, Editorsi ucvršcuju svoj status ljubimaca britanskih medija i publike.

Album prvenac "The Back Room", s hitovima "Munich" i "Blood" koji izdaju 2005. godine, penje se visoko po top listama i biva nominovan za Mercury Prize. Usledila je zajednicka turneja sa Stellastarr* po Severnoj Americi, nakon čega i američko izdanje albuma "The Back Room".

2007. izdaju svoj drugi studijski album "An End Has A Start", na kojem je i hit singl "Smokers Outside The Hospital Doors". "An End Has A Start" zaseda na prvo mesto britanske top liste albuma i osigurava im nominaciju za Brit Awards u kategoriji najboljeg britanskog sastava.

Editorsi stižu u Zagreb, Klub Aquarius
Editorsi stižu u Zagreb, Klub Aquarius

 

"In This Light and on This Evening" je poslednji album Editorsa izdan 2009., koji je nedugo nakon izdavanja zaseo na prvo mesto britanske muzičke lestvice.

Diskografija / Albumi

2005. The Back Room
2007. An End Has A Start
2009. In This Light and on This Evening

 

 

Ulaznice po ceni od 140 kn, oko 1900dinara, (160 na blagajni kluba na dan koncerta) uskoro u prodaji u CD shopu i klubu Aquarius. Ulaz od 21 sat.

 

 

 

www.editorsofficial.com
www.myspace.com/editorsmusic