Home

VESTI

Džezeri u Bitefu

No Comments Najave

Džezeri u Bitefu

Nakon uspešnog koncerta u Pozorištu na Terazijama prošle jeseni, trio “Sveti” koji nemamo često priliku da čujemo u glavnom gradu, nastupiće u četvrtak 28. aprila u “Bitef art kafeu” u 22 časa.

Trojica vrsnih muzičara, dobro poznatih domaćoj publici – Marko Djordjević, Vasil Hadzimanov i Branko Trijić povratak u glavni grad iskoristiće da još jednom obraduju prave poklonike džeza.

“Pre nego što se vratim svakodnevim obavezama u SAD, idem na još jednu turneju po Španiji. Sa gitaristom Dejvidom Solerom tamošnjoj publici predstaviću projekat – “Mig I mig” što na katalonskom znači pola-pola. Planirano je da turneja traje deset dana” – kaže predvodnik trija “Sveti” bubnjar Marko Djordjević.

Marko Djordjević je predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.

Modern Drummer magazin ga naziva "bubnjarem svetske klase" i "pravim inovatorom", dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album "virtuoznim".

Sarađivao je sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznacajniji jazz muzicari naseg vremena.

 

 

 Marko Djordjević

Marko Djordjević

 

Vasil Hadžimanov je najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima, a odnedavno je i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub.

Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

 

 

 Vasil Hadžimanov

Vasil Hadžimanov

 

Branko Trijić je učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

Cena karte 250 dinara.